Kako da povećate šanse za drugi sastanak

Autor:

Šta god radili, ne pojavljujte se na prvom sastanku u izgužvanoj garderobi.

0
A- A A+

Odelo ne čini čoveka, ali u današnje vreme nemoguće ne ignorisati prvi utisak o nekome.

Šta je najvažnije kad biramo potencijalnog partnera? Pa, prema rezultatima ankete sprovedene na jednoj onlajn platformi za upoznavanje, u kojoj je učestvovalo 6.646 korisnika koji su analizirali više od 34.500 profila, stil je prilično važan. Tačnije, nedostatak stila često je upravo ono što će ljude navesti da ipak nastave da "traže dalje".

Ako pokušavate da upoznate nekoga preko interneta, nije loša ideja da (ako je to istina, naravno) na svom profilu napomenete da vam je moda važna, ili da pratite trendove, pošto se ispostavilo da to povećava broj poruka zainteresovanih osoba za čitavih 135 odsto.

Ali, ako garderobi i trendovima ne pridajete ama baš nikakav značaj, možda bi ipak trebalo malo da povedete računa o svom izgledu, pošto je za 54 odsto žena to dovoljno da vam se nikad ne obrate.

A kad se sa onlajn upoznavanja "prebacite" u stvaran svet, prvi sastanak je od presudne važnosti ako želite da ostavite dobar utisak. I nemojte misliti da samo devojke treba da vode računa o sebi i da se potrude da izgledaju lepo…

Prema rezultatima ove ankete, čak 86 odsto ispitanika reklo je da je jako važno da se osoba lepo obuče kad prvi put ide da se vidi sa nekim, dok 94 odsto žena smatra da je to "imperativ", prenosi "Indipendent".

A ako vas to ni najmanje ne interesuje, i ne želite preterano da se bavite garderobom, pokušajte bar da izbegnete ovih nekoliko (stvarno) velikih promašaja.

Izgužvana odeća deluje krajnje odbojno za 66 odsto osoba koje su učestvovale u anketi, dok su čarape u kombinaciji sa sandalama i "kroksice" sledeće na listi nepoželjnih modnih momenata, sa 55 odnosno 53 odsto.

Vrećasta odeća takođe je veliki minus, a što se veša tiče, 45 odsto smatra da su "bapske gaće" nedopustive.

Trebalo bi da izbegavate i previše šarene bermude, ako ste muškarac, pantalone koje su predugačke ili prekratke, farmerke sa niskim strukom i superuske majice, pošto vam ništa od toga neće doneti "poene" na prvom sastanku.

Šta bi trebalo da nosite? Pa, za šta god da se odlučite, neka bude čisto i ispeglano, a većina ljudi slaže se da su za prvi "dejt" farmerke i košulja ili majica pun pogodak.

Ne možete pogrešiti ni ako se odlučite da se obučete u crno, što i nije loše znati pošto je to omiljena varijanta za čak 40 odsto žena jer čini da se osećaju "seksi i pune samopouzdanja".

Ali, ako ste nešto mlađi… ovo postaje manje važno. "Milenijalcima" je manje-više nebitno šta će njihov potencijalni partner obući. Čak 77 odsto pripadnika ove generacije spremno je da zanemari modne gafove ukoliko ih je osoba sa kojom su izašli na sastanak privukla na drugi način.

"Zabranjene" teme na prvom sastanku

Ostale vijesti