• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Krećemo od nule, Kolarov novi kapiten

Autor mondo.rs

Pred pripremne utakmice za Mundijal, Mladen Krstajić napravio promenu. Kapitenska traka ubuduće oko ruke Kolarova. "Sa Banetom nema nikakvih problema", dodaje.

 Krstajić: Krećemo od nule, Kolarov novi kapiten Izvor: MN PRESS

Prethodni put kao vršilac dužnosti selektora za prijateljske utakmice sa Japanom i Južnom Korejom, sada bez tog prefiksa za duele sa Marokom u Torinu (23. mart) i Nigerijom u Londonu (27. mart). 

Mladen Krstajić po drugi put je okupio reprezentativce Srbije u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta. 

"Drago mi je što smo se okupili. Nažalost, Sergej je doputovao povređen, Veljković isto, kao i Luka Milivojević i Vujadin Savić. Malo je specifična situacija sa naknadnim pozivima, jer drugu utakmicu igramo u Londonu i potrebne su vize. Priključili smo, ipak, Nemanju Maksimovića koji je bio na širem spisku", rekao je selektor u uvodu konferencije za medije.

Zatim je obrazložio zašto pored njega nema Branislava Ivanovića, dosadašnjeg kapitena "orlova", već su se pred novinarima pojavili Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić.

"Kolarov je novi kapiten, a Matić njegov zamenik. To, naravno ne znači da ima bilo kakvih problema i nesuglasica sa Banetom Ivanovićem koji je i dalje deo ovog tima. Pričao sam sa Banetom otvoreno, nema tu nekih ličnih stvari. To je nešto što se dešava interno i sve je to normalno", dodao je Krstajić na temu novog kapitena.

Konkretno upitan da li će zvati Branislava Ivanovića na Svetsko prvenstvo, koji jeste pozvan za predstojeće dve utakmice, Krstajić je rekao:

"Kada sam saopštavao spisak rekao sam da svi počinju od nule. Svi počinjemo od nule i svima su vrata otvorena".

Krstajić je govorio i o formaciji u kojoj će Srbija ubuduće igrati.

"Sviđa mi se dizajn dresa, prati modu i trendove", kaže Krstajić.

"Mislim da nije vreme da okrivam sistem igre, ali manje-više biće to kao na azijskoj turneji, s tim da će se neki igrači promeniti. Najbitnije je da se dobro spremimo i napravimo dobru atmosferu. Bez obzira što slede prijateljski mečevi, želimo da ostavimo dobar utisak i da napravimo rezultate za dobru atmosferu, jer živimo u zemlji gladnoj uspeha".

"Gostujući" dres "orlova". Šta kažete? FOTO, VIDEO

Iako ga nije nabrojao u "prvoj turi", Krstajić je rekao da bi u Londonu A timu mogao da se priključi Luka Jović.

"On je trenutno potreban mladoj reprezentaciji, ali pošto je i on među igračima sa šireg spiska, radimo na tome da nam se pridruži za utakmicu sa Nigerijom".

Gosti iz Brazila i Japana

Među brojnim novinarima na konferenciji za medije u SC FSS u Staroj Pazovi bili su i novinar "O Globa" iz Brazila i fotoreporter iz Japana.

 Ranije se pominjao i mladi golman Benfike, Mile Svilar, ali ga ponovo nema na spisku reprezentativaca.

"U pitanju su tehnički razlozi, tako da to nije pitanje za mene. Videćemo šta će biti u budućnosti. Ima želju da bude tu, kao i mi".

Zanimljivo je da Srbija u svojoj grupi nema rivale sa afričkog kontinenta, a baš protiv njih igra pripremne utakmice. Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati protiv Kostarike (17. juna), Švajcarske (22.6) i Brazila (27.6). U narednu fazu prolaze dve prvoplasirane selekcije.

"Čim su učesnici Svetskog prvenstva, znači da su to adekvatni rivali", kratko je rekao Krstajić na tu temu. 

#orlovi trenirali u zatvorenom #fss #trening #srbija #reprezentacija #starapazova #fudbal

Објава коју дели MONDO (@mondoportal) дана

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC