• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi kapiten "orlova": Da budemo ekipa!

Autor mondo.rs

Aleksandar Kolarov posle dugo, dugo vremena ponovo je razgovarao sa srpskim novinarima.

 Aleksandar Kolarov Da budemo ekipa! Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je iznenadila javnost. Posle smene selektora Slavoljuba Muslina, pravo niotkuda promenjen je i kapiten.

Nije se Branislav Ivanović povukao, niti povredio, već je Mladen Krstajić odlučio da mu posle nekoliko godina komandovanja nacionalnim timom skine kapitensku traku i stavi je na ruku Aleksandru Kolarovu.

Pomalo čudan trenutak izabrao je selektor, imajući u vidu da se za svega tri meseca igra Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Kažu i selektor i novi kapiten da nema problema unutar "orlova", ali pomalo "bode oči" način na koji je promena kapitena obavljena. Bez Branislava Ivanovića na konferenciji za medije, kako bi i sam mogao da kaže šta ima na ovu temu.

Ipak, posle dugo, dugo vremena, pred srpskim novinarima bio je Aleksandar Kolarov, koji iz ličnih razloga ranije nije hteo da daje intervjue za domaće medije.

"Zahvaljujem se selektoru na poverenju koje mi je ukazao. Dugo sam igrao sa Banetom i uvek smo imali sjajan odnos, kao i dan danas. To su odluke koje je doneo selektor. Sigurno da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdamo poverenje. Stavio bih tačku na to, da ne bismo ulazili u polemiku. Nema nikakvih problema među nama u ekipi", pokušao je novi kapiten da bude što kraći, međutim, morao je još jednom da se vrati na temu zbog koje se osećala doza napetosti u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

"Nisam pričao sa Banetom, video sam ga samo na ručku, a posle smo imali obavezan odmor. Sigurno ćemo pričati... Nema novina za mene, dugo sam tu i poznajem ekipu. Znam kako da se nosim sa odgovornošću koja mi je data", naglasio je levi bek Rome.

Na pitanje koliko je bitna prva utakmica u Rusiji, protiv Kostarike (17. juna), Kolarov je prvo podsetio na prethodno učešće Srbije na Mundijalu (2010. u Južnoj Africi) - kada su naši fudbaleri izgubili od Gane (0:1), ali onda dobili Nemačku (1:0). Pa izgubili od Australije (1:2) - a, zatim i na Nemačku 2006, kada je naša reprezentacija delovala poput "razbijene vojske" i izgubila od Holandije (0:1), Argentine (0:6) i Obale Slonovače (2:3).

"Na ovakvim turnirima - kao što je i Liga šampiona, u kojima odlučuju sitnice - na nama starijima je da šta god bude u prvoj utakmici ostanemo pozitivni i stabilni. Na turnir moramo da odemo kao ekipa i da se vratimo kao ekipa, da se ne bi dešavale stvari kao na ranijim turnirima. Kao u Nemačkoj 2006. Najveća odgovornost je na meni i Nemanji da ekipa bude prava i sa pozitivnim i sa negativnim rezultatom. Iskreno se nadam da će biti nešto zbog čega ćemo se svi zajedno radovati".

Novi kapiten "orlova" govorio je i o predstojeće dve prijateljske utakmice - protiv Maroka u Torinu (23. marta) i Nigerije u Londonu (27. marta).

"Maroko je, iskreno, za mene nepoznanica, dok Nigeriju znam malo više jer sam igrao sa nekim igračima u klubu. Imaćemo četiri dana da se upoznamo sa njima", ne brine Kolarov, koji dobro poznaje Olimpijski stadion u Torinu, na kojem je već igrao kao član Lacija i Rome i postigao dva gola.

Izvor: MN PRESS


Nemanja Matić, takođ, veruje da će se "orlovi" dobro pripremiti za predstojeće duele.

"Svaki put kad dođem u reprezentaciju, imam želju za novim dokazivanjem. Tako je i ovaj put. Iskoristićemo ove dve utakmice da vidimo gde smo trenutno, da vidimo šta selektor traži od nas... Maroko ne poznajemo mnogo, ali stručni štab je već spremio materijal kako bismo se što bolje upoznali sa tom ekipom i videli šta nas očekuje. Nadam se da smo spremni i da ćemo braniti boje Srbije kako treba... Poznajem nekoliko reprezentativaca Nigerije, dobra su reprezentacija sa nekoliko iskusnih igrača i očekujem da će publika uživati u utakmici", istakao je jedan od najboljih igrača Mančester junajteda ove sezone.

Vezista naše reprezentacije i kluba sa Old Traforda govorio je i o grupi na Mundijalu, u kojoj će Srbiji rivali biti Kostarika, Švajcarska i Brazil.

"Imamo jaku grupu, o Brazilu ne moram da dajem bilo kakav komentar, svi znamo kakva je to reprezentacija. Što se tiče Kostarike i Švajcarske, možemo ravnopravno da se nosimo sa njima, ali daleko od toga da smo favoriti. Tražićemo svoju šansu i protiv Brazila, jer u svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Nadam se da možemo da prođemo grupu, ali jaka je i ići ćemo utakmicu po utakmicu", naveo je Matić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC