Do you speak English? Ne, ja radim u parlamentu

Autor:

Narodna skupština RS priprema se za priključenje BiH Evropskoj uniji pa je od danas u potrazi za nastavnicima engleskog jezika koji će, kroz dva semestra, podučavati 54 zaposlenih, objavio je portal capital.ba.

1
A- A A+

skupština, nsrs Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Sve to koštaće oko 14.000 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost.

U parlamentu Srpske navode da je predviđeno da njihovi zaposlenici prođu kroz 50 do 70 časova u zavisnosti od nivoa i veličine grupe.

"Kurs je usklađen sa standardima Zajedničkog evropskog okvira za strane jezike – CEFR, izdatim od strane Savjeta Evrope s namjerom stvaranja unificiranog načina procijenjivanja znanja stranog jezika kroz nastavni program, nastavni materijal i testiranje. Kurs se organizuje u svrhu usavršavanja zaposlenih sa znanjem engleskog jezika po usvojenim evropskim standardima, a u cilju pripreme za priključenje EU“, rekli su Capitalu u NSRS.

Predviđeno je da zaposleni na časove idu od aprila do decembra. Za početak, oni će morati na testiranje kako bi bio utvrđen stepen poznavanja jezika, a nakon osam mjeseci nastave dobiće odgovarajuće sertifikate.

U tenderskoj dokumentaciji stoji da je potrebno organizovanje i početnog i srednjeg i naprednog kursa jezika.

"Sertifikat o završenom kursu ne može se izdati polaznicima koji nisu redovno prisustvovali nastavi, odnosno koji imaju manje od 60 odsto prisustva svakom semestru, kao i polaznicima koji nisu uspješno položili sve predviđene testove obuke“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Nastavnicima koji budu odabrani, obećavaju u NS RS, plaćaće se u roku od 40 dana od dana prijema fakture.

"Plaćanje je u dvije jednake rate nakon održanog prvog i održanog drugog semestra“, navode u parlamentu.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Ostale vijesti