• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA ih provalila: Skenderbeg nameštao!

Autor mondo.rs

Provalejni su! Skenderbeg je u sezoni 2015/2016 namestio dve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona. UEFA ima dokaze.

Dinamo iz Zagreba uspeo leta 2015. da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, a prema tvrdnjama UEFA na putu ka evropskoj eliti "modri" su igrali nameštenu utakmicu.


Doduše, tadašnji prvak Hrvatske nije ni znao da su se igrači protivničkog kluba kladili protiv sebe pred revanš u Zagrebu.

Naime, albanski Skenderbeg, rival Partizana ove sezone u Ligi Evrope, izgubio je prvi meč kod kuće od Dinama 2:1. Čelnici albanskog kluba znali su da su im šanse na Maksimiru male, pa su odlučili da malo popuste pred napadima domaćina i to unovče u kladionici.

UEFA je u međuvremenu potpuno razotkrila ceo slučaj i obelodanila ga, što znači da će se Skenderbeg vrlo brzo suočiti s oštrom kaznom Evropske fudbalske unije.

Sistem za praćenje kladioničarskih koeficijenata neposredno pre i tokom utakmica (BFDS) ustanovljen je 2009. godine. Upravo je on bio od velike pomoći UEFA, jer je pokazao da Skenderbeg ima dvostruko veći broj sumnjivih mečeva od proseka.

10 godina suspenzije za Skenderbeg!?

U vezi s tim UEFA je angažovala stručno telo sastavljeno od fudbalskih eksperata (uglavnom trenera), čiji je zadatak bio da pregledaju sve sumnjive situacije.

Pažljivom i stručnom analizom utvrđeno je da je iste sezone revanš duel kvalifikacija za Ligu šampiona, između Skenderbega i Krusadersa iz Severne Irske, imao toliko nelogičnih situacija, da su ga proglasili skandaloznim. Na skeneru se našao i duel u Maksimiru, koji nije obilovao spornim detaljima, ali ih je i na toj utakmici bilo dovoljno.

Etički i disciplinski inspektor UEFA na strani i po je detaljno opisao kako su igrači Skenderbega manipulisali rezultatom utakmice, koju je Dinamo dobio 4:1.

Zadovoljni visokim vođstvom 3:1, koje je posle 2:1 u Albaniji garantovalo prolaz, igrači Dinama su oduzeli gas, ali je gostima za prolaz u kladionici bio neophodan još jedan gol Zagrepčana.

Iako Dinamu pogodak nije bio potreban i dešavanja na terenu su nagoveštavala miran završetak, počele su da pristižu ogromne uplate da će "modri" do kraja postići još jedan gol. Dok Dinamo nije težio napadima, Skenderbeg se trudio da barem još jednom popusti u odbrani.

Prema inspektoru UEFA Dinamo je uspeo da postigne gol zahvaljujući dvojici igrača Skenderbega, Renatu Arapiju i Orgesu Šehiju.

"Arapi je jako sporo reagovao kada se završavala akcija za Dinamov gol, a jako je upadljivo to što uopšte nije pratio suparnika koji je prošao pored njega", stoji u izveštaju u kojem piše i kako je golman Šehi "reagovao presumnjivo kada je izabrao da ostane na gol liniji prilikom udarca igrača Dinama".

Skenderbegu preti izbacivanje iz svih takmičenja UEFA na deset godina!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC