• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora bolja od Srbije, Svjetska liga daleko

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije poraženi od Crne Gore u odlučujućem meču za plasman na završni turnir Svjetske lige. Crna Gora protiv Rumunije može da ovjeri plasman u Svjetsku ligu.

 Crna Gora bolja od Srbije, Svjetska liga daleko Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Srbija poslije pet vezanih zlatnih medalja u Svjetskoj ligi, vrlo verovatno, ove godine neće igrati na završnom turniru ovog takmičenja.

U odlučujućem meču preiminarne faze, Crna Gora je u novootvorenom bazenu u Podgorici pobijedila Srbiju 11:8 (3:2, 4:2, 1:1, 3:3).

Srbiji je bio dovoljan i poraz od dva gola (u prvom meču ove dve selekcije u Nišu bilo je 7:4 za Srbiju), ali je Draško Brguljan sa penala, pet sekundi prije kraja, donio Crnoj Gori neophodnih tri gola razlike.

Pobjeda će Crnogorcima biti dovoljna za plasman na završni turnir, ako u posljednjem meču savladaju Rumuniju u gostima (10. aprila) sa više od pet golova razlike.

Srbija je i dalje prvi u grupi sa tri boda više od Crne Gore, ali bila bi senzacija da Crnogorci ne trijumfuju u toj utakmici i tako potvrde plasman na finalni turnir Svjetske lige.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković



Selekcija Crne Gore bolje je ušla u meč i brzo je stekla tri gola prednosti (5:2). Crnogorci su sredinom meča napravili seriju od 3-0 (od 5:4 na 8:4), ali je Srbija odgovorila i približila se na dva gola minusa (6:8).

U posljednjoj četvrtini, Srbija je golovima Stefana Mitrovića i Gavrila Subotića smanjila na gol zaostatka (8:9), ali je Crna Gora najprije iz kontre (Ukropina), a potom i sa peterca (Draško Brguljan) uspjela da napravi nedostižnu prednost.

CRNA GORA: Dejan Lazović, Draško Brguljan 3, Bojan Banićević, Marko Petković, Đuro Radović, Dimitrije Kriještorac, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina 3, Aleksandar Ivović 2, Saša Mišić 2, Uroš Čučković 1, Vladan Spaić, Slaven Kandić.

SRBIJA: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić 2, Viktor Rašović, Gavril Subotić 1, Nebojša Toholj, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić 1, Đorđe Lazić 2, Mateja Asanović, Stefan Mitrović 1, Strahinja Rašović 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC