• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lokomotivi otkazale kočnice, srlja ka Evroligi!

Obradovićev tim izjednačio je rekord Evrokupa od 19-0, mada niko u Krasnodaru nije zaboravio šta se dogodilo prošli put kada su "lokosi" nanizali 19 pobeda u ovom takmičenju...

 Lokomotivi otkazale kočnice, srlja ka Evroligi! Izvor: MN PRESS

Lokomotiva Kubanj izjednačila je večeras apsolutni rekord Evrokupa koji drži Lokomotiva Kubanj u nadi da skor 19-0 neće značiti i debakl kada bude bilo najvažnije!

Momci našeg trenera Saše Obradovića ugasili su svetlo sredinom druge četvrtine pred oko 6.000 svojih navijača u Krasnodaru, a kada su se reflektori ponovo upalili - Ređiani više nije bilo spasa.

Serijom 16:2, "lokosi" su završili prvo poluvreme, stekli 15 poena prednosti pred pauzu i potom rutinski priveli kraju prvu polufinalnu utakmicu za 1:0 pred revanš u Ređo Emiliji narednog petka.

Ukoliko uspeju da postanu prvi tim koji je ove sezone savladao Obradovićev sastav u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, momci Masimilijana Menetija izboriće "majstoricu" za plasman u finale u Krasnodaru naredne srede, ali će to biti jako, jako teško:

Lokomotiva - Ređiana 82:65 (19:15, 24:13, 20:23, 19:14)!

/VIDEO: Drama u Istanbulu, Kid trojkom po Bajernu - ode 17 razlike/

U jednom periodu sezone, uz osvojen Kup Rusije, Obradović je imao seriju od 26 pobeda u svim takmičenjima.

Ipak, reći da će Obradovićev sastav igrati finale, ili čak kao pobednik Evrokupa izboriti Evroligu, bilo bi neoprezno najviše zbog pomenutog rekorda 19-0 iz sezone 2014/15, kada je "Loko" trenera Sergeja Bazareviča u prvoj utakmici četvrtfinala napravio "brejk" u Kazanju i pobedio UNIKS 78:87, a onda u revanšu na svom parketu odigrao najgoru utakmicu u istoriji kluba i porazom 58:79 neslavno završio pohod ka Evroligi.

Ove sezone, međutim, ne igra se na zbirnu koš-razliku u dve utakmice, ali daleko od toga da Ređiana (a potom i bolji iz serije između Darušafake i Bajerna) nisu u stanju da prirede senzaciju.

Rezultati:

Lokomotiva Kubanj - Ređo Emilija 82:65 (19:15, 24:13, 20:23, 19:14)!

Darušafaka - Bajern Minhen 76:74 (11:25, 19:22, 28:16, 18:11)

*napomena (1): revanši su 23, a eventualne majstorice 28. marta;
*napomena (2): i u finalnoj seriji igraće se na dve pobede, a datumi su 10, 13. i 16. april;
*napomena (3): osvajač Evrokupa izboriće plasman u Evroligu;

DARBAY
Izvor: YouTube


I Obradovićev i Menetijev tim bili su "debelo" oslabljeni izostancima najboljih strelaca ove sezone, s tim što će Lokomotiva na Rajana Brokofa čekati šest nedelja nakon što je Australijanac, strelac 12,3 poena u proseku, polomio prst šake u revanšu sa Gran Kanarijom dok će Italijani u petak imati na raspolaganju svog reprezentativca Amedea Dela Valea.

Zbog bolova u leđima strelac 17,8 poena po meču nije mogao da igra u Krasnodaru, a i da jeste pitanje je da li bi mogao nešto da promeni s obzirom na tek sedam poena Džulijana Rajta (2/9 iz igre) i šest Džejmsa Vajta (3/7 iz igre).

Donekle, na visini zadatka bio je Kris Rajt koji je postigao 14 poena (6/12), ali Ređijana generalno nije bila ni blizu igre iz "majstorice" četvrtfinala kada je uz 25 poena Krisa, 21 Džulijana Rajta i 20 Dela Valea eliminisala Zenit iz Sankt Peterburga pobedom 105:99.

Poslednjih 5 osvajača Evrokupa

2012/13 Lokomotiva Kubanj

2013/14 Valensija

2014/15 Himki

2015/16 Galatasaraj

2016/17 Unikaha

Džejlen Rejnolds sa 13 poena, devet skokova, dve asistencije, ukradene i izgubljene lopte bio je najbolji igrač gostujućeg sastava. Kod domaćih izdvojio se Brajan Kvali sa 16 poena (7/12 iz igre) i četiri skoka, Kris Bab i Frank Elegar ubacili su po 11, s tim da je ovaj drugi imao i devet skokova i samo jedan promašaj iz igre,dok je Mardi Kolins na deset poena dodao pet skokova i šest asistencija.

Utoliko, nešto lošija partija Džoa Reglanda (9 poena, 2/8 iz igre, 2 asistencije) nije imala uticaj na ishod meča.

S obzirom na neočekivani rasplet u VTB ligi, gde će prvo mesto pred plej-of najverovatnije zauzeti UNIKS ispred neprikosnovenog CSKA, vlasnika "A" licence za Evroligu, Obradovićev prioritet ostaće na Evrokupu, jer... Kao treći u VTB ligi, košarkaši Lokomotive najverovatnije će ići na Moskovljane u polufinalu, a od njih su izgubili sve važne utakmice prethodnih sezona.

"Lokosi" pokušavaju da se vrate u Evroligu od sezone 2015/16, kada je ih je Jorgos Barcokas odveo do Fajnal-fora u Berlinu, gde su posle poraza od CSKA u polufinalu uspeli da osvoje treće mesto. Ipak, već u četvrtfinalu plej-ofa VTB lige ovaj tim doživeo je debakl u seriji sa Himkijem i porazom od 0:3 ostao bez Evrolige kao treći najbolji tim tog takmičenja.

Pored sigurnog CSKA, samo još jedan tim iz VTB lige ima prohodnost u elitni rang takmičenja u Evropi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC