• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saletov Bajern imao je 23 razlike, a onda - šok!

Autor mondo.rs

U prvoj utakmici polufinala Evrokupa, Đorđevićev tim na neverovatan način ispustio je veliku prednost u Istanbulu. Pogledajte.

Šok!

Košarkaši Bajern Minhena, koje sa klupe predvodi naš selektor Aleksandar Đorđević, imali su 23 poena razlike na otvaranju polufinalne serije Evrokupa u Istanbulu i izgubili trojkom koju je na 0,4 sekunde pre kraja pogodio Stenton Kid:

Darušafaka - Bajern 76:74 (11:25, 19:22, 28:16, 18:11)!

Pogledajte...

Darušafaka
Izvor: YouTube


Suočen sa "brejkom" već na otvaranju serije u "Folksvagen areni", nakon čega bi Nemci imali prvu meč loptu u petak uveče u svom "Audi domu" u Minhenu, trener domaćih Dejvid Blat zatražio je tajm-aut i nacrtao ekipi kako da odigra poslednji napad u kom su i dva poena bila dovoljna.

Ali, što smo više vrteli snimak ove akcije, to nam je utisak o dodavanju "vrućeg krompira" bio jači... sve dok se Kid nije pojavio iz ugla i podigao na sve ili ništa iako je do tada šutirao 1/4 van linije 6,75.

Hrabrost mu se vratila košem za vođstvo 1:0 u seriji koja je počela dominantnom predstavom Đorđevićevog sastava u prvom poluvremenu tokom kog se prednost gostiju povećavala sve do maksimalnih 23 razlike u 19. minutu: 2:15, 6:22, 11:25 i 24:47!

Ispostaviće se na kraju da su vezane trojke "Dačke" za 30:47 pred odlazak na odmor nagovestile preokret koji će biti krunisan Kidovom trojkom za reprizu. Doduše, uz blagu promenu kriterijuma u korist Blatovog tima, jer su Karlos Kortes, Žozef Bisang i Petros Papapetru samo Skotija Vilbekina poslale na liniju penala 11 puta u drugom poluvremenu (pa je Amerikanac stigao do 24 poena iako je šutirao 5/11 iz igre).

Turci su treću četvrtinu otvorili serijom 13:2, do kraja treće deonice prišli na 58:61, ali u vođstvo nisu prešli sve do ulaska u poslednjih 100 sekundi meča kada je Vilbekin sa penala, a potom i iz igre vezao četiri poena za 73:72.

Najveći potrošač u Đorđevićevom timu, Džared Kaningem, pronašao je dno mrežice iz teške situacije na 42 sekunde pre kraja i vratio Bavarcima vođstvo (73:74), ali je poslednju reč imao Kid pred selidbu u Minhen (petak, 20.00). Kaningem je utakmicu završio sa 20 poena, tri skoka i pet asistencija, ali uz šut 6/18 iz igre.

DARBAY 1
Izvor: YouTube



Stefan Jović igrao je 19 minuta za Bajern, ubacio četiri poena (1/4 iz igre) i zabeležio još tri skoka, četiri asistencije, dve ukradene i četiri izgubljene lopte, dok je njegov kolega iz reprezentacije Srbije, Vladimir Lučić za 25 minuta u igri postigao sedam poena (2/3 za dva, 1/4 za tri), uz četiri skoka. Redži Reding imao je 15 poena i sedam skokova, a Devin Buker 12 i šest skokova u Đorđevićevom timu.

Vilbekin je pored 24 poena (11/13 sa linije penala) sakupio i sedam asistencija, a pratili su ga Majkl Erik sa 18 poena i 11 skokova, odnosno Dadžuan Džonson sa 15 poena i pet skokova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC