• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević: Pamtiće se trojka, vidimo se opet

Autor mondo.rs

"Vratićemo se ovde", najavio je trener Bajerna turskim novinarima posle šokantnog poraza protiv Darušafake.

 Saša Đorđević: Pamtiće se trojka, vidimo se opet Izvor: MN PRESS

Košarkaši Bajerna izgubili su u Turskoj igračkim "oružjem" svog trenera, Aleksandra Saše Đorđevića.

Nekada sjajni šuter srpske i evropske košarke postigao je mnogo važnih trojki u poslednjim sekundama i upravo od jedne takve je njegov tim "stradao" ovog utorka, na gostovanju Darušafaki, u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa.

Bajern je počeo meč u Turskoj odlično, vodio je i 47:24, ali je ekipa Dejvida Blata na kraju slavila, trojkom Stentona Kida u poslednjoj sekundi, za konačnih 76:74 i 1:0 u seriji.

Posle utakmice, Đorđević je govorio mirno.

"Čestitam Darušafaki... Neke utakmice ne možete da logično objasnite, kao što ne možete da im pronađete ni određene ključne razloge za ono što se dogodilo u drugom poluvremenu. Pripremili smo se dobro, bili smo zaista spremni. Igrali smo prvo poluvreme izuzetno dobro, na obe strane terena, ali posebno u odbrani", počeo je Đorđević.

Locirajući najveće greške, srpski stručnjak pre svega je gledao ka početku drugog poluvremena.

"Igrači nisu ušli u treću četvrtinu dobro. Nije stvar u tome da nisu imali dobar stav, jer im je stav bio u redu, ali moraš da budeš čvrst. Toga nije bilo. Počeli smo treću četrvtinu sa tri izgubljene lopte naših najboljih igrača. Darušafaka se vratila na jednocifrenu razliku za tri minuta, praktično bez truda".

"Izneli su svu svoju atletsku snagu na teren, trudili su se u ofanzivnom skoku, koji smo kontrolisali u prvom delu utakmice, ali u drugom su oni tu dominirali i to im je dalo određene poene iz drugih pokušaja. Na kraju je odlučila jedna lopta, tako da je u ovakvoj utakmici važna svaka greška. Kao naš rani šut za tri poena u drugoj četvrtini, koji im je dao vreme da i oni šutnu", dodao je Đorđević.

Za kraj, on je dodao...

"Poslednja izgubljena lopta je nešto što nam nije zaštitni znak. To ne mogu da objasnim. Imali smo iskustvo na parketu. Naši najiskusniji igrači bili su u igri u tim trenucima i očekivali smo da završimo utakmicu tada, ali smo im dali šansu da oni završe velikim šutem. Igrali smo dobru odbranu deset sekundi, a Kid je postigao trojku koja će se pamtiti. Sada je nama da pobedimo u petak. Vratićemo se ovde", poruka je Saše Đorđevića.

Ovako je izgledala utakmica Darušafaka - Bajern.


Plasman u finale Evrokupa obezbediće ekipa koja ostvari dve pobede. Revanš u Minhenu zakazan je za 23. mart, a eventualna "majstorica" za 28. mart.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC