• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković bira 7. selektora od 2008. godine

Autor mondo.rs

Pominju se Matić i Stefanović, a u igri je i stranac.

 Đurković bira 7. selektora od 2008. godine Izvor: MN PRESS

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, koji je na tu funkciju stupio 2016. posle devet godina predsednikovanja bliskog saradnika, Velimira Marjanovića, radi na postavljanju drugog selektora u kratkom roku.

Nakon što se RSS brzo po Đurkovićevom prelasku iz uloge generalnog sekretara u prvog čoveka srpskog rukometa odlučio za razlaz sa mladim selektorom Dejanom Perićem, odnosno za povratak Jovice Cvetkovića, ovog puta iskusni funkcioner sa gotovo dve decenije staža na rukovodećim pozicijama u "Kući rukometa" najavio je mogućnost angažovanja stranca.

Cvetković, kojeg je tandem Marjanović/Đurković postavio 2008. pa smenio 2009. posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj, dobio je novu šansu 2016, a smenjen prošlog meseca posle Evropskog prvenstva takođe u Hrvatskoj.

Tamo, predvođena bivšim legendarnim rukometašem, Srbija je ostvarila samo jednu pobedu i sedam poraza, nakon čega je javnost saznala za mnoge ružne stvari koje su se događale u timu i na relaciji igrači-selektor.

Kao glavni kandidati za budućeg selektora spominju se Vladan Matić i Rastko Stefanović.

"Imamo pregovore i razgovore sa više trenera iz Srbije i inostranstva. S obzirom na trenutnu situaciju i na ono što se dešavalo na EP u Hrvatskoj, zaista moramo svi dobro da razmislimo i donesemo najbolje rešenje", rekao je Đurković Tanjugu u Trsteniku na dodeli nagrada najboljim rukometašima Rasinskog okruga.

Između dva Cvetkovićeva mandata na mestu selektora (2008-09, 2016-2018), Dejan Perić radio je nepune dve godine (2014-2016), na mestu selektora kratko je boravio Vladan Matić (2014), pre njega Veselin Vuković radio je četiri godine (2010-2014), a Sead Hasanefendić bio tu nepune dve (2009-2010).


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC