Zbog duga za Danilovića upitan meč sa Vitezom!?

Autor:

Sutjeska iz Foče će prijaviti FK Borac Disciplinskoj komisiji FS BiH.

Zbog duga za Danilovića upitan meč sa Vitezom!? Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Sutjeska iz Foče će prijaviti FK Borac Disciplinskoj komisiji FS BiH zbog dugovanja od 15.200 KM za Vladana Danilovića koje su Banjalučani dužni da isplate kao trening kompenzaciju za mladog vezistu, objavio je "Euro Blic".

Rade Vasiljević, predsjednik prvoligaša iz Foče, je istakao kako je njegov klub imao dosta strpljenja i razumijevanja za situaciju u Borcu, te dodao da Sutjeska traži ono što joj zakonski pripada.

"Pregovori sa Borcem bili su neuspješni, pa smo se obratili Gradskom fudbalskom savezu Banjaluka koji je donio rješenje u našu korist. Prošlo je od tada puno vremena i svi zakonski rokovi za isplatu su probijeni, pa smo bili primorani da prijavimo Borac FS BiH. Ukoliko ne isplati 15.200 KM klub iz Banjaluke bi mogao biti blokiran i biće dovedeno u pitanje odigravanje susreta sa Vitezom. To što mi tražimo svoja prava nije upereno protiv Borca, jer kao i većina klubova u Republici Srpskoj i mi muku mučimo sa finansijama. Pored Danilovića u klubu iz Platonove ulice nastupaju i naša dva mlada igrača - Vaso Vuković i Đorđe Milutinović koji su standardni reprezentativci RS. Nadamo se da će Borac biti dovoljno korektan što je odlika klubova sa bogatom tradicijom i da će novac biti uplaćen na naš račun prije blokade od strane Saveza", istakao je Vasiljević.

Vico Zeljković, potpredsjednik FK Borac, je istakao da nema ništa sporno u dugovanjima prema Sutjesci.

"Znamo za dug i razgovaraćemo sa čelnicima fočanskog kluba. Onog momenta kad Vladan Danilović napusti Borac i oni će dobiti svoj dio i nastojaćemo da pronađemo rješenje. Imali smo prva dugovanja do 15. marta koja smo riješili, ali nam opet slijede velike obaveze do kraja mjeseca na kojima intenzivno radimo", rekao je Zeljković.

Borac je izmirio dio obaveza do 15. marta, a sada se moraju oglasiti o zahtjevima Kozare oko Nemanje Trkulje i Slobode oko Predraga Zekanovića. Banjalučani imaju rok do 31. marta da izmire preostale obaveze, piše "Euro Blic".

Tagovi:

Ostale vijesti