• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija: Uručeni "navijački pasoši" za Mundijal

Autor mondo.rs

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin u Ruskom domu u Beogradu uručio je danas Fan ID šestorici srpskih navijača za predstojeće fudbalsko Svetsko prvenstvo.

 Istorija: Uručeni "navijački pasoši" za Mundijal Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Navijačima iz Srbije, koji će ovog leta ići na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji, danas je i zvanično taj put umnogome olakšan.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin dodelio je prvoj šestorici navijača Srbije "navijačke pasoše" (Fan ID), koji će im omogućiti bezvizni ulazak u Rusiju i besplatno korišćenje javnog prevoza u gradovima-organizatorima.

To praktično znači da će svim navijačima biti olakšan boravak u Rusiji i smanjiti im troškove.

"Danas je vrlo važan dan za sve navijače u Srbiji. Svetsko prvenstvo je ogroman događaj, a posle izbora i novog šestogodišnjeg mandata predsednika Vladimira Putina i najbitniji događaj. U 11 gradova sagrađeno je 12 super stadiona, među kojima su i oni u Samari, Kalinjingradu i Moskvi gde će igrati Srbija", rekao je Čepurin u Ruskom domu u Beogradu i poželeo reprezentaciji Srbije dobre rezultate na Mundijalu.

"PLANULE" KARTE ZA MEČ SA BRAZILOM

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je interesovanje navijača iz Srbije veoma veliko za praćenje utakmica na prvom Mundijalu na kojem karte prodaje direktno FIFA. "Karte za meč sa Brazilom su sve rasprodate, a ostalo je još malo ulaznica, onih najskupljih, za duele protiv Kostarike i Švajcarske", naveo je Šurbatović.

On je dodao i da je ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić nedavno naveo da su srpski fudbaleri favoriti protiv Brazila na stadionu Spartaka u Moskvi.

"Nadam se da će ruski tim, ali i srpski na SP pokazati briljantan fudbal i biti uspešni i nastupati i na videti i Lužnjiki stadion, na kojem će se igrati mečevi završnice šampionata", rekao je Čepurin, koji je od generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića na poklon dobio novi dres reprezentacije Srbije sa brojem 10 i njegovim prezimenom na ćirilici.

Ambasador Rusije uzvratio mu je knjigom o 100-godišnjici diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, istakavši da je jedno poglavlje u njoj posvećeno i Mundijalu.

Jovan Šurbatović ocenio je da će se reprezentacija u Rusiji osećati kao da igra na domaćem terenu.

"Plasman na Mundijal je veliki uspeh, ali posebnu težinu učešće na najvećoj fudbalskoj sceni je zato što se igra u Rusiji, nama bratskoj zemlji. Siguran sam da će posle domaćina Srbija imati najveću podršku u toj zemlji", naveo je Šurbatović.

Zamenik direktora Ruskog doma Vasili Galaktionov izjavio je da će tokom Svetskog prvenstva u toj kući osim praćenja mečeva biti organizovano i niz događaja za građane Srbije. Ambasada Rusije je navijačima uz "Fan ID" poklonila i "srpsko-ruski razgovornik", koji bi trebalo da im pomogne u snalaženjenju u toj zemlji.

"SA 'PASOŠEM' SVE ĆE BITI LAKŠE"

Navijačke pasoše za Mundijal u Rusiji prvo je uručen Ognjenu i Nebojši Pokvici, ocu i sinu koji će prvi put bodriti Srbiju na Svetskom prvenstvu. "Ognjen je sve organizovao da idemo na Svetsko prvenstvo", rekao je za MONDO otac Nebojša. "Idemo prvi put na Mundijal i prema onome što sam saznao na internetu znam da će nam ovi navijački pasoši umnogome olakšati transport kroz Moskvu i do stadiona", poručio je mladi navijač, koji će sa ocem prisustvovati samo meču Srbije i Brazila u glavnom gradu Rusije. "Jedva čekam tu utakmicu i očekujem pobedu Srbije".

Prisutnima u Ruskom domu u Beogradu putem video linka obratio se i reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, ujedno fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga.

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju u Rusiju i bodre nas tokom Svetskog prvenstva. Srbi i Rusi su braća i želim da učinite svojim prisustvom Mundijal boljim. Vidimo se u Rusiji", rekao je Ivanović.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NAVIJAČKI PASOŠ (FAN ID)

Da bi se izdao "pasoš navijača" neophodno je da gosti šampionata na zvaničnom sajtu FIFA nabave ili naruče kartu za neku od utakmica prvenstva, a nakon prosleđenog broja karte ili broja zahteva, na sajtu "FAN ID" da se registruju i odaberu jednu od ponuđenih opcija dostave "pasoša navijača" u Ruski dom u Beogradu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Svetsko prvenstvo u Rusiji održava se od 14. juna do 15. jula, a reprezentacija Srbija igraće u grupi E grupi zajedno sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kostarike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC