• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Protiv Fenera do krajnjih granica

Autor mondo.rs

Trener i košarkaši crveno-belih ističu da protiv šampiona imaju obavezu da odigraju odgovorno, sa velikom energijom. "Gladni smo pobeda i moramo da budemo u top formi", poručio Tejlor Ročesti

 Zvezda: Protiv Fenera do krajnjih granica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Pakleni ritam Evrolige u finišu ligaškog dela nameće ekipama, uključujući i Crvenoj zvezdi, veliki broj putovanja i odigravanje mečeva praktično bez treninga.

Posle ubedljivog poraza u Atini od Panatinaikosa, tim Dušana Alimpijevića već u avionu počeo je pripremu za naredni duel - protiv šampiona Fenerbahčea, u četvrtak u Beogradu, u 28. kolu Evrolige.

Turski tim, predvođen velikim trenerom Željkom Obradovićem, protiv "otpisane" Zvezde pred beogradskom publikom igraće na najvišem nivou, kako bi pred početak Top 8 faze obzbedio što bolje bolje mesto.

Alimpijević vrlo dobro zna o kakvom je protivniku reč, pa je biranim rečima govorio o njemu.

"Nemamo vremena za analizu nakon poraza od Panatinaikosa, jer nas očekuje još jedna teška utakmica, sa jednim treningom. Stiže nam šampion u goste, ekipa za najviše domete sa fenomenalnim trenerom. Sada u završnici Evrolige, sve ekipe koje su obezbedile Top 8, posebno one na vrhu vode veliku borbu da obezbede što bolju poziciju, domaći teren i uslovno rečeno 'lakšeg' protivnika u četvrtfinalu", naveo je Alimpijević.

Posebno je apostrofirao trenera Fenera, koji "natera sve rivale da pokažu svoje slabosti".

"Raspored je takav da ćemo u poslednja tri kola igrati sa ekipama koje imaju najviše ambicije, i najverovatnije će sve tri igrati na F4 u Beogradu. Fenerbahče i CSKA su među tim najkvalitetnijim ekipama, još jedan viši nivo, gledajući i sastav, broj vrhunskih igrača. Uz sve to, tu je Željko Obradović, trener koji se osim po trofejima, izdvaja po mnogo čemu, načinu na koji vodi ekipu, izvlači maksimum iz svakog igrača, načinu na koji igra njegov tim, i konačno sve njegove ekipe svojom igrom maksimalno pokažu slabosti protivničkog tima. Na nama je da izvučemo pouke iz prve utakmice u Istanbulu..."

Zvezda se na tom meču nije dobro provela, jer je poražena ubedljivo - 82:56.

Trener crveno-belih pozvao je navijače da ih podrže kako bi se protiv šampiona Evrope pokazali u najboljem svetlu.

"Mi imamo obavezu da igramo odgovorno, da pokažemo veliku energiju, da se borimo do krajnjih granica, i zato pozivam navijače da nam kao i protiv Mornara prošle nedelje, pruže podršku u velikoj utakmici sa najtežim mogućim protivnikom", rekao je strateg kluba sa Malog Kalemegdana, kojem će se priključiti i Pero Antić, koji nije igrao u Atini.

Bez obzira što su šanse za plasman u Top 8 nestale nakon poraza u Atini, bek Tejlor Ročesti očekuje veliku utakmicu.

"Svaki put kada igrate protiv šampiona i branioca trofeja, to je velika utakmica. Imaju izvanredan tim, koji se uz to u finišu bori za najvišu poziciju pred plej-of. Međutim, i mi smo 'gladni' i želimo pobedu. Kada igrate pred svojim navijačima, bez obzira na okolnosti, kratak period za pripremu, nema vremena da se osvrćemo nazad, moramo i bićemo spremni za ovu utakmicu. Ono što je sigurno, nastavićemo da se borimo, i da učimo iz naših grešaka, jer nam je u toku plej-of ABA lige i moramo da budemo u top formi zbog tog takmičenja".

Meč Crvena zvezda - Fenerbahče, u čijim redovima nastupaju i bivši igrači crveno-belih Nikola Kalinić i Marko Gudurić, igra se u četvrtak od 19 časova u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu.

Parovi 28. kola:

četvrtak

Crvena zvezda - Fenerbahče 19.00
Makabi - Panatinaikos 20.05
Real Madrid - Žalgiris 20.45
Milano - Valensija 20.45

petak

Himki - CSKA Moskva 18.00
Bamberg - Unikaha 19.00
Olimpijakos - Efes 20.00
Barselona - Baskonija 21.00

Tabela: CSKA 21–5, Fenerbahče 19–8, Olimpijakos 18–8, Real Madrid 16–11, Panatinaikos 16–11, Žalgiris 16–11, Himki 15–11, Baskonija 13–13 (plej–of), Makabi 13–14, Crvena zvezda 11–16, Unikaha 10–16, Bamberg 10–16, Valensija 10–17, Barselona 9–17, Milano 9–18, Efes 6–20.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC