• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS: S Kosovom u Kovilovu! RSKiM: Izdaja!

Autor mondo.rs

Rukometni savez Kosova i Metohije smatra da odluka da se kvalifikacioni turnir juniorki za SP odigra u Kovilovu umesto u Kragujevcu, nije donela ništa više ili bolje od onoga što je prva odluka donela.


"Osećamo se izdanim, osramoćenim i poniženim", tvrde u Rukometnom savezu Kosova i Metohije, povodom odluke da se kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo umesto u Kragujevcu održi u Kovilovu.

RSKiM poslao je medijima saopštenje u kojem oštro kritikuje odluke Rukometnog saveza Srbije. Meč rukometašica Srbije i Kosova rođenih 1998. godine, na kom se neće isticati nacionalna obeležja, igraće se u petak od 16 časova.

U saopštenju koje je potpisao predsednik UO RS KiM Slavoljub Mandić, pita se zar je jedini način da se ovoj poražavajućj odluci stane na put, taj što će se "zamazati oči" svima, tako što će se iz Kragujevca turnir premestiti u Kovilovo - u prestonicu Srbije, Beograd.

"Pravljenje ustupaka nepostojećoj državi Kosovo ne sme biti naša praksa i model ponašanja, jer to može samo da znači da neko pokušava ''na mala vrata'' da prizna postojanje nečega što ne postoji. Bez himne, državnih obele?ja i navijača, ovaj turnir biće samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija dedovina, ljubav i svetinja", navodi se u saopštenju.

Na turniru učestvuju još selekcije Norveške i Slovačke, a samo pobednik turnira će se plasirati na SP u mađarskom gradu Đeru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC