• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Gudurić na pravom putu, Zvezda odlična

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea pred meč protiv crveno-belih izjavio da je srpski prvak napravio "izvanredan rezultat" u Evroligi 2017/18.

 Željko Obradović pred meč Crvena zvezda Fenerbahče Izvor: MN PRESS

Utakmicu 28. kola Evrolige Crvena zvezda - Fenerbahče (četvrtak, 19.00) ne prati tenzija kao prošlogodišnju, koju su crveno-beli dobili blokadom Kuzmića u poslednjem sekundu (75:73).

Ipak, dolazak u Beograd aktuelnog prvaka Evrope i najtrofejnijeg trenera "starog kontinenta" uvek predstavlja veliki sportski događaj i, kao takav, privlači pažnju medija.

Željko Obradović sa svojim timom nastoji da ostvari što bolji rezultat u regularnom delu Evrolige, a posle pobede CSKA nad Olimpijakosom, čini se da mu je "plafon" drugo mesto uoči Top 8 faze.

Strateg Fenerbahčea izjavio je da mu startna pozicija nije glavni prioritet.

"Ambicije Fenerbahčea su uvek usmerene ka sledećoj utakmici. Svesni smo da naš protivnik u ovoj sali igra izvanredno. Zvezda je ovde izgubila samo od Himkija i Panatinaikosa, što automatski znači da će utakmica biti veoma teška za nas", rekao je Obradović novinarima na treningu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Tri kola pre kraja regularnog dela sezone, CSKA je prvi na tabeli sa skorom 22-5, Fenerbahče ga prati sa 19-8, a iza Olimpijakosa (18-9) je grupa od četiri tima sa po 16 pobeda i 11 poraza.

"Posle ovog gostovanja imamo još dve utakmice. Naravno da imamo ambicije da izborimo prednost domaćeg terena, ali mislim da je mnogo važnije da pred plej-of ekipa bude zdrava, da imamo dobar trening i da odigramo najbolje što možemo, bez obzira na to ko su nam protivnici".

Govoreći o dosadašnjem toku sezone, Obradović je konstatovao da je Fenerbahče imao problema, ali da je sada kompletan i da nastoji da kroz treninge podigne nivo svoje igre.

Kada je u pitanju učinak Crvene zvezde u elitnom kontinentalnom takmičenju, popularni "Žoc" nema nikakvih dilema.

"Napravili su odličan rezultat u Evroligi, izborivši neke veoma važne i teške pobede. Imaju dosta novih igrača i mladog trenera, koji prvi put sedi na klupi evroligaša... Mislim da su za sada napravili izvanredan rezultat".

Kao i prethodnih sezona, Obradović u svom timu ima dvojicu srpskih košarkaša, s tim da je beka Sakramento Kingsa Bogdana Bogdanovića nasledio Marko Gudurić.

On će u četvrtak prvi put igrati protiv Zvezde pred njenim navijačima.

"Zadovoljan sam zato što je Marko shvatio kako treba da radi. Želi da napreduje, shvatio je da je individualni trening nešto veoma važno... Imao je i on manje povrede, ali uspeo je da se stabilizuje i kroz individualni trening popravi svoju igru i sve što je važno za timsku igru, taktiku, individualnu i grupnu... Imam veliko poverenje u njega i mislim da je na pravom putu. Naravno, sve će u daljem toku karijere zavisiti od njega".

Još jedan nekadašnji zvezdaš, Nikola Kalinić, u trećoj sezoni sa istanbulskim gigantom imao je mnogo zdravstvenih problema. Preneo ih je iz letnjeg perioda, a kada je konačno sanirao povredu leđa, odmah je izvrnuo skočni zglob.

"Nikola zaslužuje da igra, zato što je igrač koji je radio na sebi i prošle godine, zato što ima kvalitet da pomogne ekipi u mnogim stvarima. Očekujem da će to u narednom periodu biti sve bolje i bolje", završio je Željko Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC