• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podržite "Čuvare kulture"!

Autor mondo.ba

Podržimo crowdfunding kampanju pod nazivom "Čuvari kulture"...

Čuvari kulture su grupa mladih iz Bosne i Hercegovine okupljenih oko zajedničke misije da zaštite tradicionalne zanate, rukotvorine, kao i drugo kulturno-istorijsko blago BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Oni su pokrenuli i kampanju čiji je glavni cilj da olakša plasman rukotvorina malih proizvođača, što bi povećalo prihode njihovih domaćinstava i omogućilo im da se nastave baviti proizvodnjom tradicionalnih rukotvorina. To bi takođe spriječilo nestajanje ovih zanata i omogućilo da nove generacije nauče načine izrade tradicionalnih rukotvorina od svojih predaka.

"Drugi cilj kampanje je da omogućimo dostupnost ovih proizvoda svima bez obzira gdje se nalazili. Mali proizvođači nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda izvan lokalne zajednice zbog velikih transportnih troškova, što daleko smanjuje njihovo tržište. Naš cilj je da prikupimo ove proizvode, plasiramo ih u turističkim centrima i izvezemo ih na inostrana tržišta. Podržavanjem naše kampanje podržavate našu misiju zaštite kulturno-istorijskog nasljeđa, zapošljavate male proizvođače i povećavate njihove prihode od tradicionalnih rukotvorina", kažu.

Čuvare kulture možete podržati na ovom linku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop