• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski neće biti kažnjen oduzimanjem bodova!

Autor mondo.ba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće kazniti Zrinjski oduzimanjem bodova zbog izjava trenera "plemića" Blaža Sliškovića.

 Zrinjski neće biti kažnjen oduzimanjem bodova! Izvor: Samir Cacan/MONDO

Popularni Baka nedavno je sankcionisan sa 500 KM i zabranom vršenja trenerske funkcije od jedne utakmice zbog izjave da su čelnici FS BiH natjerali glavnog arbitra Vladimira Bjelicu da dozvoli odigravanje meča Borca i Zrinjskog u Banjaluci, mada su uslovi bili, po njegovom mišljenju, nemogući.

Sliškovića najvjerovatnije očekuje i nova kazna zbog verbalne "paljbe" po sudiji Bjelici i rukovodstvu Saveza poslije utakmice sa Željezničarom (3:3) na kojoj je dosuđen penal za plave sa "Grbavice".

Disciplinska komisija od njega je zatražila da se oglasi zbog ovog posljednjeg slučaja, a prema propisima zbog ponavljanja prekršaja bi se mogao suočiti i sa zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, a klub oduzimanjem od tri do čak 12 bodova.

Međutim, od oduzimanja bodova i neke druge rigoroznije sankcije, neće biti ništa, potvrdili su "disciplinci" FS BiH za banjalučke "Nezavisne novine".

"To se neće desiti. Mi smo zatražili izjašnjavanje vezano za okolnosti na utakmici u Mostaru. Kad dobijemo sve dokumente donijećemo odluku o eventualnoj sankciji, ali oduzimanje bodova ili višemjesečne suspenzije neće biti, a pogotovo ne oduzimanje bodova. Nećemo donositi odluke kojima bi se kreirala tabela i uticalo na rezultate postignute na terenu", rekli su iz Disciplinske komisije FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC