• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EHF odlučio: Bez publike i bez medija

Autor mondo.rs

Rukometni savez Srbije saopštio je da je odluku da se kvalifikacioni turnir juniorki za SP u Kovilovu odigra bez publike i medija, uključujući i utakmicu Srbije protiv kosovske selekcije, donijela Evropska rukometna federacija.

Rukometni savez Srbije tvrdi da nije odgovoran što će kvalifikacioni turnir rukometašica juniorki, koji je trebalo da bude održan u Kragujevcu pa pomeren u Kovilovo kraj Beograda, biti odigran bez prisustva publike i medija.

U saopštenju se ističe da je to odluka Evropske rukometne federacije, čije je tzv. Kosovo član, kao i da bi RSS bio drakonski kažnjen da je postupio drugačije.

 "Evropska rukometna federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da cjelokupan događaj protekne u duhu sporta. Sagledavajući bezbjednosnu situaciju, kao i cjelokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija", navodi se u saopštenju RSS.

U saopštenju se ističe da će ulaz u sportski kompleks Kovilovo biti dozvoljen samo zvaničnim članovima federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.

"Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, spriječili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni. Sa željom da sve protekne u najboljem mogućem redu, Rukometni savez Srbije, postupaće po odluci EHF, a u saradnji sa nadležnim državnim organima", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC