• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjene u KK Borac: Lončar trener - štrajk gotov!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Usvajanjem promjena u sastavu Skupštine i Upravnog odbora završen burni period u KK Borac. Usvojena ostavka Bojana Božića.

 Skupština KK Borac usvojena ostavka Bojana Božića, promjene u Skupštini i UO Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaši Borca nastaviće ovog vikenda takmičenje u prvenstvu nakon štrajka koji je okončan usvajanjem njihovih zahtjeva.

U četvrtak je održana Skupština KK Borac na kojoj je usvojena ostavka direktora i trenera Bojana Božića, a usvojene su i izmjene u sastavu Skupštine kluba i Upravnom odboru.

Već na početku Skupštine, kojoj je prisustvovalo sedam članova, došlo je do neslaganja oko imenovanja novih članova Skupštine zbog kojeg je u jednom trenutku bio izgledan i prekid.

Na kraju je ipak usvojeno da se imenuje osam članova Skupštine, a da se deveto ostavi upražnjeno za predstavnika Gradske uprave, kojoj će biti poslan dopis da se pismeno izjasni o ovom prijedlogu.

Ukoliko Grad Banjaluka ne bude želio svog predstavnika u Skupštini na upražnjeno mjesto biće imenovan predstavnik sponzora.

Igrači Borca zahtjevali su odlazak trenera i direktora Bojana Božića i predsjednika kluba Nenada Ignjatića. Božić je podnio ostavku na sve funkcije, a Ignjatić će ostati na funkciji do kraja sezone kako klub ne bio ostao bez oba odgovorna lica čime bi se onemogućilo normalno funkcionisanje kluba.

Na taj način ispoštovan je zahtjev igrača KK Borac prema kojem će Skupštinu činiti četiri stara člana skupštine, četiri predstavnika sponzora i jedan predstavnik igrača.

U formalnom smislu, danas su umjesto dosadašnjih članova Skupštine Tibora Florijana, Saše Krejića te Sergeja Pucara imenovani Igor Maksić i Peđa Lončar, koji je predstavnik igrača.

Usvojena je i odluka o razrješenju članova Upravnog odbora Saše Risovića i Nenada Baroša, a na njihova mjesta imenovani su Dejan Čato i Milan Džajić.

Skupština je usvojila ostavku direktora Bojana Božića i na njegovo mjesto imenovala Tibora Florijana.

Srđan Lončar je za MONDO potvrdio da je pristao biti igrač-trener do kraja sezone i ostaje još samo da ga novi Upravni odbor i formalno promoviše na narednoj sjednici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC