• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Bogdanu želim pravi Ol star meč

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea izjavio je da Crvenoj zvezdi nije bilo lako da odigra maksimalnim intenzitetom, znajući da nema gotovo nikakve šanse da uđe u Top 8.

 Obradović: Bogdanu želim pravi Ol star meč Izvor: MN PRESS

Utakmica Crvene zvezde i Fenerbahčea (63:80) u okviru 28. kola Evrolige bila je neuporedivo mirnija od prošlogodišnje, kako na terenu, tako i na tribinama, a isto to može se reći i za pres konferenciju trenera gostiju Željka Obradovića.

Popularni "Žoc" ovog puta je čak dobio aplauz dela publike, a posle ubedljive pobede njegovog tima, uputio je čestitke i svom timu i crveno-belima.

"Igrali smo u nekim momentima dobro, ali problem je što smo imali uspone i padove i to moramo da promenimo. Zvezdi nije lako da igra, kada zna da ima male šanse za plasman u Top 8, ali čestitam im na svemu što su ove sezone uradili sa novim trenerom i sa mnogo mladih igrača. Mislim da su imali dosta dobrih utakmica i igrali vrlo dobro".

Najtrofejniji evropski trener potom je odgovarao na pitanja novinara.

Da li su Gudurić, Kalinić i Veseli imali najveću minutažu zato što najbolje poznaju atmosferu u dvorani "Aleksandar Nikolić"?

"Nisam o tome razmišljao... Želeo sam samo da počnem sa svom trojicom, jer su Marko i Nikola bili igrači Zvezde, a i Veseli je ovde proveo mnogo vremena. U sličnoj postavi smo počeli utakmicu protiv Makabija, gde je Bobi Dikson iz otvorenih pozicija, iz kojih je večeras sve pogodio, šutirao 0/5. Ali, on je hrabar momak, koji zna da je vera u sebe odlika svakog dobrog igrača i drago mi je što je odigrao dobru utakmicu".

Kalinić se još vraća u formu posle višemesečne pauze?

"Izuzetno važan igrač za nas. Njegova inteligencija pomaže ekipi u raznim stvarima, pre svega anticipiranje raznih situacija na terenu. On zna šta treba da radi da bi se vratio na nivo na kome je bio prošle sezone u završnici takmičenja".

Gde je Gudurić sada u odnosu na vreme kada ste počeli da radite sa njim?

"Marko je momak koji voli košarku. Mislim da mu je apsolutno jasno šta mora da radi da bi još više napredovao. Potrebni su mu posvećenost košarci i individualni rad. Ima cilj ispred sebe, a to je najvažnije, imati cilj i znati kako da dođeš do njega. Pokušaću da mu pomognem, ali kao i uvek, najviše će zavisiti od njega".

Da li pratite igre Bogdana Bogdanovića u Sakramentu?

"U kontaktu smo, drago mi je što igra dobro i mislim da je posle osvajanja Evrolige prošle sezone, otišao u NBA u pravom trenutku. U utakmicama njegove ekipe, koje sam ja gledao, mislim da je igrao ubedljivo najpametnije od svih igrača i mislim da mu je problem to što ostatak tima - ako uopšte ja to mogu da komentarišem - ne igra toliko rezonski. Treba da još više napreduje i da se jednog dana nađe na onom pravom Ol staru. Ja mu to želim", osvrnuo se Obradović na Bogdanovićevu MVP titulu na utakmici mladih NBA igrača Amerika - Svet, prošlog meseca u Los Anđelesu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC