• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ročesti: Moramo čvršće od početka, Fener kažnjava

Autor mondo.rs

"Tim su koji nema 'prvu' i 'drugu' postavu. To je njihov kvalitet", rekao je plejmejker Zvezde posle poraza protiv Fenerbahčea.

 Ročesti: Moramo čvršće od početka, Fener kažnjava Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts u sredu je od početka utakmice tražila način da uhvati ritam sa prvakom Evrope i u tome nije uspela. Fenerbahče je kontrolisao igru, gradio prednost i donekle spustio gard tek u poslednjoj četvrtini, u kojoj su rezervisti srpskog predstavnika popravili utisak. 

Plejmejker crveno-belih Tejlor Ročesti postigao je šest poena i nije uspevao da nađe prostor i ritam u sudaru sa snažnom odbranom prvaka Evrope.

I Nikola Kalinić govorio je o tome da je jedna od osnovnih ideja gostiju bila da Zvezdi "odseku" organizaciju igre i da "izbiju" loptu iz ruku Amerikanca, u čemu su i uspeli.

"Zaista su dobar tim, menjaju stvari, nalaze načine da vas napadnu ofanzivno, kao i u odbrani. Koriste sve slabosti, svaki put kada spustite gard oni šutiraju, dobro skaču, mogu da vas pobede na mnogo različitih načina. Veoma su dobar tim", rekao je Ročesti posle utakmice.

U komentaru igre svog tima, pre svega je ukazao na to da se mora čvršće ući u meč.

"Važno je da se usredsredimo na sebe, da malo snažnije uđemo u prvu četvrtinu u sledećoj utakmici. Protiv tima kao što je Fenerbahče ne možeš da dopustiš da zaostaneš pet ili deset poena, već moraš da se boriš od početka. Uradili su dobar posao, posebno na početku, ušli su u dobar ritam. Odličan su tim".

Ročesti se složio sa ocenom da je ekipu Fenerbahčea teško razvrstati u "prvu" i "drugu" petorku.

"Naravno. Čak i ne znaš ko je starter. To je tim za Fajnal-for Evrolige, tako da je to njihov kvalitet, koriste ga cele sezone i pokazuju sve vreme koliko su dobri".

Zvezdina pažnja od četvrtka uveče vraćena je isključivo na nedelju i revanš polufinala ABA lige na parketu Mornara.

"Počev od sada razmišljamo samo o nedelji. Čeka nas velika utakmica, biće zabavno okruženje, biće važno da probamo da završimo tu seriju tamo i da se vratimo da se fokusiramo na sledeću utakmicu. Moramo da istrčimo na teren sa istom energijom kao i oni. Odigrali smo dobro u prvoj utakmici, a na gostovanjima morate da odgovorite istim intenzitetom".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAPRJED MORNAR

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC