• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin plus iz evroligaških minusa - Davidovac

Autor mondo.rs

Crveno-beli su gubili ove nedelje, a krilni igrač Zvezde ličnim rekordima je opravdao ulogu startera. I najavio da će na njega moći da se računa kada bude važno.

 Zvezdin plus iz evroligaških minusa - Davidovac Izvor: MN PRESS

Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević uvrstio je Dejana Davidovca u startne petorke na poslednje tri evroligaške utakmice, a mladi "univerzalac" crveno-belih uzvratio mu je ove nedelje efikasnim partijama.

U porazu protiv Panatinaikosa, momak iz Zrenjanina postavio je u utorak sopstveni poenterski rekord u najjačem takmičenju, sa 17 poena, a dva dana kasnije, u četvrtak, protiv Fenerbahčea je popravio taj učinak, postigavši 18 poena uz pet skokova i indeks korisnosti 25.

Alimpijević je posle utakmice govorio o mladim igračima koje je Zvezda "dobila" ove sezone i u vrh te liste svakako uračunao i krilo koje je prošlog leta zajedno sa njim stiglo u Zvezdu iz FMP-a.

Dok ostavlja dobar utisak u finišu svoje debitantske evroligaške sezone, u kojoj je već imao zapažene nastupe,  Davidovac uoči poslednja dva kola najjačeg takmičenja ima statistiku od 6,5 poena i 1,9 skokova po utakmici, uz 1,2 asistencije za po 15 minuta na terenu.

On je tako ostao Zvezdin "plus" u ubedljivim porazima od šampiona Grčke i Turske i pokazao se kao adut sa kojim će Alimpijević moći da ozbiljno računa i u ABA ligi, ali i u preostalim kolima Evrolige (Real, CSKA), posebno ako i u njima izostane doprinos stranaca.

Gudurić i Davidovac, U-20 šampioni Evrope sa Srbijom
Izvor: MN PRESS



"Utakmica protiv Fenerbahčea bila je prilika da vidimo na čemu smo pred plej-of", rekao je Davidovac posle utakmice.

"O Feneru ne bi trebalo mnogo pričati, to je ekipa koja je prošle godine uzela titulu Evrolige, što ima za cilj i ove sezone. Kažnjavaju svaku grešku, mi smo ih danas pravili, iako smo odigrali energetski dobar meč", dodao je on.

Na pomen naučene lekcije, istakao je nekoliko segmenata za koje misli da je trebalo da budu bolje odigrani.

"Trebalo bi da izvučemo pouke, mislim da smo imali problema generalno sa njihovim ofanzivnim skokom u nekim trenucima. Oni prave razliku na sve moguće načine, koriste sve svoje prednosti. Nije ni prvi put da ekipe protiv nas šutiraju tako dobro, večeras su imali dosta izgrađenih šuteva, a to su otvorene pozicije, iz kojih oni pogađaju".

Upravo je Davidovac zajedno sa Ognjenom Dobrićem dao najveći doprinos Zvezdinoj seriji, kojom je u poslednjoj četvrtini, u dva momenta, prišla na 13 poena zaostatka. Uz podršku Omića, Jankovića, donekle i Ročestija, tandem bivših igrača FMP-a učinio je poraz od prvaka Evrope podnošljivjim.

"U četvrtoj četvrtini smo prišli na 13 poena razlike, a oni su tim koji ne dozvoljava da se lako preokrene meč. Pritom, vodili su i više od 20 poena. Trudili smo se da što više smanjimo razliku, donekle smo uspeli".

U tim trenucima u meč se uključila i publika...

"Svakako da nam podrška znači. Zvezda je bila poznata i prethodnih godina po tome što je publika bila uključena maksimalno, dizali su nas koliko su mogli, mi smo se vraćali koliko smo mogli, ali ponavljam da Fener to ne dozvoljava".

Pred Zvezdom je sada nekoliko dana za odmor i pripremu za nedeljno gostovanje Baru, gde će na terenu Mornara igrati za plasman u finale plej-ofa ABA lige.

"Nadamo se pobedi, da ćemo to rešiti u dve utakmice. Protiv njih smo odigrali odličnu utakmicu, agresivno od početka, dobro u napadu i odbrani i nadam se da ćemo tako igrati u Baru. Osvajanje ABA lige je naš prvi cilj i niko ne razmišlja o umoru", dodao je Davidovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC