• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje era Krstajića i Kolarova

Autor mondo.rs

Muslin i Ivanović su nas doveli do Mundijala, dalje će nastaviti Krstajić i Kolarov. Večeras u 20.30, videćemo da li sa bivšim kapitenom u postavi ili ne...

 Počinje era Krstajića i Kolarova Izvor: MN PRESS

Era Mladena Krstajića kao selektora i Aleksandra Kolarova kao kapitena počinje večeras u 20.30 u Torinu!

Tamo, u domu fudbalera Torina i uz prisustvo nekadašnjeg trenera tog tima kao i selektora Srbije Siniše Mihajlovića, smenom kapitena razdrmana reprezentacija naše zemlje odigraće prvu utakmicu u 2018. i četvrtu u istoriji sa selekcijom Maroka.

U prethodne tri, mada pod zastavom SFRJ, tadašnji "plavi" zabeležili su isto toliko pobeda uz gol-razliku 11:3. Međutim, pobede od 0:5, 3:2 i 3:1 iz 60-ih godina prošlog veka neće značiti apsolutno ništa kada uz arbitražu Marka Gvide počne utakmica na "Olimpiku", stadionu kapaciteta 28.140 mesta.

"Izabrali smo dva veoma jaka rivala", rekao je Krstajić u četvrtak uveče pred let ka Torinu, iz kog će "orlovi" produžiti za London i tamo u utorak odigrati meč sa još jednom afričkom selekcijom, Nigerijom.


"Činjenica je da u grupi na Mundijalu nemamo afričku selekciju za rivala ne znači baš ništa u ovom trenutku. Mnogo je važnije što će nam protivnici biti dve veoma ozbiljne selekcije koje su izborile odlazak na Svetsko prvenstvo. To nešto znači, a mi ćemo da gledamo da što bolje iskoristimo obe prilike", dodao je Krstajić, koji je u periodu od smene njegovog nekadašnjeg saradnika Slavoljuba Muslina dva puta vodio ekipu.

/KO SU VEĆI "SRBI", HRVATI ILI GRCI?/

Prošlog novembra, Srbija je sa tadašnjim v. d. selektora pobedila u Kini (0:2) i remizirala u Južnoj Koreji (1:1) uz po gol fudbalera Torina, Adema Ljajića, na obe meča.

Izvor: MN PRESS



Pred ovaj treći prijateljski na putu ka Rusiji, biće zanimljivo videti da li će oduzimanje kapitenske trake najiskusnijem u timu, Branislavu Ivanoviću, značiti i njegov izostanak iz startne postave. Legendarni defanzivac koji je zabeležio 100 nastupa za reprezentaciju SCG i Srbije počeo je obe utakmice tokom turneje po Dalekom Istoku.

Krstajić nije govorio o selekciji igrača, iz koje su za ovo okupljanje zbog povreda izostali Sergej Milinković-Savić i nesuđeni debitant Vujadin Savić, ali je naglasio da je uprkos neprijatnoj situaciji sa promenom kapitena atmosfera u ekipi odlična.

"Očekujemo utakmicu koja neće biti ni malo naivna, ali isto tako i da igrači daju maksimum. Želim da neke stvari koje smo radili u prethodna dva dana pokušamo da prenesemo na teren i naravno s uspehom realizujemo. Maroko je ozbiljna ekipa, radi se o učesniku SP i svaka druga priča je neozbiljna. U kvalifikacijama nisu primili gol, veoma su čvrsti, agresivni, to je selekcija koja sigurno zavređuje paznju", rekao je Krstajić u najavi meča.

Anketa

Postoji li korist od utakmica sa "sličnim" protivnicima?

  • Očigledno, inače to ne bi bila praksa

    45.45% (5)

  • Postoji samo delimično

    27.27% (3)

  • Nemoguće je izvući korisne pouke

    27.27% (3)

Postoji li korist od utakmica sa "sličnim" protivnicima?

Rezultati


***

SRBIJA - MAROKO (20.30, RTS)

Torino, "Olimpiko". Kapacitet: 28.140. Sudija: Marko Gvida (Italija).

Srbija: Stojković - Basta, Maksimović, Nastasić, Kolarov - Milivojević, Matić - Tadić, Ljajić, Kostić – Mitrović. Selektor: Krstajić.

Maroko: Kaju - Benatija, Sais, Banun, Belhanda - El Hamadi, Busufa - Bufan, Zijehi, Amrabet – Bamu. Selektor: Renar.

***

Teren stadionu na kom će se sastati Srbija i Maroko odlično poznaje srpski štoper Nikola Maksimović, svojevremeno član Torina, a sada na pozajmici u moskovskom Spartaku iz Napolija.

"Za mene je ovo prva utakmica posle promene selektora, mogu da kažem da je ovo početak priprema za ono što nas očekuje u junu. Novi sistem, uigravanje, ove dve utakmice kao i one koje ćemo igrati neposredno pred prvenstvo, poslužiće nam da se što bolje uigramo i selektorove zamisli sprovedemo na pravi način", poručio je Maksimović.

Samo četiri dana kasnije srpski reprezentativci završavaju martovsku akciju utakmicom protiv Nigerije u Londonu.

Anketa

Šta očekujete od "orlova" večeras?

  • Lep fudbal i pobedu

    13.16% (5)

  • Onu našu "tvrdu" igru za remi

    18.42% (7)

  • Loš nastup i poraz

    68.42% (26)

Šta očekujete od "orlova" večeras?

Rezultati



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC