Branković: Podrška Unčaninu - neke neću da...

"Mi smo osvojili titulu, a nismo dobili stranicu u Blicu. Nema smisla da čovjek koji nije u klubu dobije toliki prostor. Abas Arslanagić nikada nije dobio toliku stranicu, a zaslužio je".

Branković: Podrška Unčaninu - neke neću da... Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Direktor RK Borac m:tel se na današnjoj konferenciji za medije povodom utakmice sa Slavijom obratio medijima koji su, prema njegovim riječima, počeli da vrše "pritisak i postavljaju pitanja da li će biti rezova u klubu zbog lošije forme ove polusezone".

Direktor kluba je pružio podršku stručnom štabu na čelu sa Bojanom Unčaninom i igračima.

"U zadnje vrijeme su krenuli pritisci, ja sam svjestan da loša vijest diže tiraž, ali je Borac kao brend loše plasiran u medijima, ne mislim samo na rukometni klub, već i fudbalski i košarkaški, gdje se ovih dana prepucava preko novina. Zamolio bih medije da nas ne uvlače u taj vrtlog. RK Borac m:tel je, uz KKI Vrbas, jedini šampion iz Banjaluke i proglašen je za najbolji sportski kolektiv u gradu. Za pet godina smo osvojli četiri titule i tri Kupa BiH, da ne nabrajam rezultate mlađih selekcija", istakao je u početnom obraćanju medijima Vladimir Branković.

Direktor RK Borac m:tel je dalje naveo da je klub vratio oko 1.200.000 KM duga i pored toga napravio rezultate.

"Ne volim spominjati dug, ali to je teret koji mi nosimo. Znam da je normalno da mediji vrše pritisak i bez tog 'vjetra' nema velikih ambicija i rezultata, ali moramo razmišljati čemu dajemo važnost i da li to ima veze sa funkcionisanjem kluba. Ne želim da se osvrćem ne neke članke od prije nekoliko dana, ali ko želi da pomogne klubu on dođe u klub i izrazi želju da nešto uradi. Oni koji 'pričaju' su najčešće na mjestu koje im pripada, a to je tribina sa koje za 5 KM mogu navijati za protivničke timove ili za Borac. Svi koji žele da pomognu klubu su dobrodošli".

Branković je imao primjedbu na intervju sa bivšim kapitenom Borca Srđanom Trivundžom koji je juče objavljen u štampanom izadnju "Euro Blica" na posljednoj stranici pod naslovom "Pojedinci koriste klub za ličnu promociju".

"Dosta stvari tu nije tačno. Mi smo osvojili titulu, nismo dobili cijelu stranicu u Blicu. Neću da komentarišem ljude koji su voljeli Borac do posljednje marke, dok nije sve isplaćeno sve je bilo super, a onda je pukla veza" rekao je Branković i dodao:

"On je imao ugovor sa Borcem od 324.000 KM na tri godine, što je najveći ugovor u istoriji kluba. Branislavu Obradoviću se dugovalo 70.000, a oprostio je 30.000 kao i Mario Blažević. Trivundža je oprostio 20.000 maraka duga, hvala i svaka mu čast jer je to njegov novac, ali nema smisla da čovjek koji nije u klubu dobije toliki prostor. Abas Arslanagić nikada nije dobio toliku stranicu, a zaslužio je".

Branković je takođe u svom obraćanju saopštio da je RK Borac m:tel je obnovio partnerstvo sa Vitamnikom i Perutninom Ptuj.

Tagovi:

Ostale vijesti