• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kodro vodio "zmajeve" do pobjede (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

U prijateljskom meču na stadionu "Ludogorec Arena" u Razgradu, fudbaleri BiH zabilježili minimalan trijumf protiv domaće Bugarske. Gol odluke postigao Kenan Kodro u 20. minutu.

 Bugarska BiH 0:1 prijateljska utakmica mart 2018 Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Treća sreća za Roberta Prosinečkog!

Nakon remija (SAD - 0:0) i poraza (Meksiko - 0:1) na američkoj turneji, fudbaleri Bosne i Hercegovine pod vođstvom hrvatskog stručnjaka zabilježili su prvi trijumf.

Na gostovanju u Razgradu na stadionu "Ludogorec Arena", zabilježen je minimalma pobjeda 1:0, a gol odluke postigao je Kenan Kodro u 20. minutu.

BUGARSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 0:1 (0:1)

U poprilično izjednačenoj utakmici, ali obostrano otvoreno, osim gola viđeno je još nekoliko dobrih prilika, ali je ipak Kodrin pogodak odlučio pobjednika.

Prije vodećeg gola BIH, Bugari su bili nešto konkretniji, ali nisu uspjeli da zaprijede golu Ibrahima Šehića.

Odluka je pala u 20. minutu. Izigrana je odbrana rivala, Sead Kolašinac sa lijeve strane pronašao je Kodru, koji se odlično snašao u "sendviču" između dva čuvara i savladao bugarskog čuvara mreže.

SENEGAL

Reprezentativni termin BiH će iskoristiti za odigravanje još jednog prijateljskog meča. U utorak, 27. marta, rival "zmajevima" na francuskom Le Avru biće Senegal.

Pokušali su Bugari nakon primljenog gola da uzvrate, ali je Šehić u nekoliko navrata sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

U nastavku daleko slabija utakmica. Nije viđeno skoro ništa vrijedno pomena, pa je rezultat ostao 0:1.

Prosinečki je u nastavku isprobao još petoricu igrača, a vrijedi zabilježiti debi Smaila Prevljaka, koji je u 76. minutu zamijenio kapitena Edina Džeku.

Dodajmo da su domaći meč završili sa igračem manje, jer je u finišu isključen Martin Rajnov, nakon što je drugi žuti karton dobio zbog pokušaja da rukom ubaci loptu u mrežu gostiju.

BUGARSKA: Ilijev, Bodurov, Čorbadžijski (75. S. Popov), Božikov, Zanev (82. Nedelev), Aleksandrov, Milanov (62. Rajnov), I. Popov, Kostadinov, Čočev (64. Slavčev), Delev (62. Despotov). Selektor: Petar Hubčev.

BiH: Šehić, Memišević, Bičakčić, Zukanović, Kolašinac, Bešić (84. Cimirot), Sarić (46. Medunjanin), Pjanić, Kodro (46. Milošević), Džeko (76. Prevljak), Duljević (69. Zakarić). Selektor: Robert Prosinečki.

TOK UTAKMICE:

90+3 Kraj utakmice, pobjeda BiH!

90 - Sudijska nadoknada je u toku, BiH blizu trijumfa na "Ludogorec Areni".

87 - Bugari ostaju sa igračem manje.

Martin Rajnov u igru je ušao u nastavku, prvo je zaradio javnu opomenu u 66. minutu, a sada i drugu, nakon što je rukom pokušao ugurati loptu u mrežu BiH. Prije toga Bugari su pogodili stativu.

84 - Gojko Cimirot na terenu umjesto Muhameda Bešića.

76 - Kapiten "zmajeva" Edin Džeko napušta igru, a umjesto njega ulazi debitant Smail Prevljak, fudbaler austrijskog Materzburga.

72 - Nema uzbuđenja u nastavku.

69 - Goran Zakarić ušao je u igru mjesto Harisa Duljevića.

56 - Prvi žuti karton na utakmici. Zaradio ga je Božidar Čorbadžijski, nakon "koškanja" sa "rezervistom" Miloševićem.

53 - Miralem Pjanić je pokušao iz velike udaljenosti, ali lopta odlazi visoko preko gola.

46 - Selektor Prosinečki odlučio se za dvije izmjene na startu nastavka. Strijelca jedinog pogotka Kodru zamijenio je Deni Milošević, dok je umjesto Elvisa Sarića na terenu sada Haris Medunjanin.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

- kraj prvog poluvremena -

Bosna i Hercegovina nakon prvih 45 minuta ima gol prednosti u odnosu na domaćina u Razgradu. Bugari su nešto bolje otvorili meč, ali nakon početne terenske inicijative domaćina, probudili su se i "zmajevi", te do prednosti stigli golom Kenana Kodre. Do odlaska na odmor viđena je izjednačena igra, sa po par poluprilika na obje strane, ali se rezultat nije promijenio. Bugarska - BiH 0:1.

41 - Sjajna prilika za Kodru, ali iz izgledne pozicije ne uspijeva da postigne svoj drugi gol. Igrač Grashopersa šutirao je pored gola.

38 - Nova dobra šansa za Bugare, ali Šehić je opet sjajno intervenisao. Pokušao je sada Mihail Aleksandrov.

30 - Nakon terenske inicijative Bugara u prvih 20-ak minuta, stanje na terenu se promijenilo, tako da sada gledamo obostrano otvorenu igru.

27 - Velika šansa za izjednačenje, ali Šehić sjajno brani u situaciji "jedan na jedan" sa Ivelinom Popovim.

20 - GOOOL, 0:1!!! Kenan Kodro dovodi BiH u vođstvo.

Bila je to tečna akcija "zmajeva", Sead Kolašinac dobio je loptu na lijevoj strani, ubacio u peterac gostiju, gdje se između dvojice Bugara najbolje snašao Kodro i pospremio loptu u mrežu rivala.

...
Izvor: Dailymotion/Golovi

16 - Spas Delev pogodio je stativu gola BiH, ali i da je bio precizniji, gol ne bi bio priznat, s obzirom da se napadač bugarske selekcije prethodno našao u nedozvoljenoj poziciji.

13 - Prva ozbiljnija prilika, i to pred golom gostiju. Nakon kornera sa desne strane, Ivajlo Čočev šutirao je glavom preko gola Ibrahima Šehića.

5 - Pet minuta igre u Razgradu, nema većih uzbuđenja.

1 - Počeo je duel Bugarske i BiH.

NAJAVA UTAKMICE:

- Bugarska i BiH do sada su se susrele samo jednu, u prijateljskom meču 2008. godine u Zenici Bugari su slavili 2:1, a jedini gol za "zmajeve" postigao je Senijad Ibričić.

- Meč u Razgradu sudiće francuski arbitar Fransoa Leteksje.

Fudbaleri Bugarske i Bosne i Hercegovine od 18 časova igraju prijateljski meč na stadionu "Ludogorec Arena" u Razgradu.

PROČITAJTE JOŠ:

- Bravo za "Ludu šumu": Večeras se igra u Razgradu!

- Ofanziva: BiH u 4-3-3 protiv Bugara

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC