• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo ne izgleda dobro! Poraz "orlova" od Maroka

Autor mondo.rs

Nekoliko promena u odnosu na tim koji je izneo kvalifikacije, ali (za sada) ne na bolje.

Rano je još donositi zaključke, ali i malo vremena da se nešto promeni.

Svetsko prvenstvo kuca na vrata, a gledajući reprezentaciju Srbije, kao da su tek počele kvalifikacije.

Umesto da protiv Maroka naši fudbaleri igraju prepoznatljivim stilom, ulaze u šanse i dobro sarađuju u odbrani, "orlovi" su u prijateljskoj utakmici igranoj u Torinu bili u podređenom položaju i izbgubili 1:2 (1:2).

Nekoliko promena napravio je Mladen Krstajić, međutim, to nije donelo željeni napredak u igri. Šta više, reprezentacija je delovala lošije nego u nekim prethodnim mečevima.

Jasno je da će selektor i igrači uveravati da ima vremena da se uigraju do puta u Rusiju i mečeva sa Kostarikom (17. juna), Švajcarskom (22. juna) i Brazilom (27. juna), ali ukoliko već narednog utorka u Londonu protiv Nigerije ne budu delovali mnogo bolje, pitanje je u kakvoj atmosferi će dočekati početak juna i novi termin za prijateljske mečeve.

Zapravo, trebalo bi to da bude termin za završna uigravanja, ali teško da će tako biti i u slučaju "orlova", koji još nemaju dogovorene rivale za taj period.

Po viđenovom ovog petka, tim koji je nastupio protiv Maroka moraće da skupi još mnogo zajedničkih utakmica u svojim nogama da bi bio ozbiljan konkurent za prolaz grupe na predstojećem Mundijalu.

Kao i tokom azijske turneje i mečeva protiv Kine (2:0) i Južne Koreje (1:1), Srbija je igrala sa četvoricom u odbrani, ali BEZ doskorašnjeg kapitena Branislava Ivanovića u startnoj postavi. Njegovo mesto zauzeo je Duško Tošić koji je, kao svojevremeno u Crvenoj zvezdi, pored sebe imao Nikolu Maksimovića.

Nažalost, to nije delovalo dobro... Preciznije, Maksimovićeva igra nije delovala uopšte dobro.

U 28. minutu je skrivio penal, koji je u vođstvo Maroka pretvorio Hakim Zijeh, a u 40. je zaboravio na Kalida Butaiba, kojem je preostalo samo da se pokloni pred nemoćnim Dmitrovićem. I pre svega toga umalo je poklonio šansu protivniku, kada je želeo da sam sebi podigne loptu na glavu i vrati je golmanu. Srećom, Tošić je bio u blizini i pravovremeno reagovao.

Kada je Dušan Tadić u 37. minutu realizovao sjajno dodavanje Adema Ljajića, pomislili smo da će "orlovi" uspeti da se konsoliduju i poput nekoliko utakmica u kvalifikacijama, ponovo preokrenu. To se, ipak, nije dogodilo, pa će Mladen Krstajić morati da obavi ozbiljan razgovor sa svojim igračima i pokuša da pronađe rešenje.

Pored izostavljanja Branislava Ivanovića, novi selektor je napravio promenu i na golu, ukazavši poverenje Marku Dmitroviću, do ove utakmice rezervi Vladimiru Stojkoviću i Predragu Rajkoviću. Golman Eibara je apsolutno zaslužio šansu po partijama ove sezone, a utisak je da zaslužuje prelaznu ocenu i pored dva primljena gola.

Priliku od prvog minuta dobio je i mladi Andrija Živković, koji u poslednje vreme za Benfiku mnogo češće igra centralnog vezistu nego krilo, pa se našao uz Nemanju Matića umesto lakše povređenog Luke Milivojevića koji je, ipak, zaigrao u drugom delu.

Jedina linija tima koja nije pretrpela promene u odnosu na komandovanje Slavoljuba Muslina je napadačka. Ponovo je poverenje ukazano trilingu Tadić-Mitrović-Kostić, s tim da je umesto povređenog Sergeja Milinković-Savića, društvo Dušanu Tadiću i Filipu Kostiću iza Aleksandra Mitrovića ovaj put pravio Adem Ljajić.

Pored nesigurnog Maksimovića i teškog ulaženja u prilike za gol, ono što najviše može da brine Krstajića je neubedljiva, gotovo neprimetna igra veznog reda. Nemanja Matić i Andrija Živković bili su potpuno odsečeni od saigrača, pa je kreacija u napadima naše reprezentacije bila svedena na minimum.

Nadamo se da će sve to biti mnogo bolje u utorak protiv Nigerije.

SRBIJA: Dmitrović - Basta, Maksimović (73. Ivanović), Tošić, Kolarov (79. Obradović) - Živković (46. Milivojević), Matić (67. Grujić) - Tadić (70. Gaćinović), Ljajić (83. Prijović), Kostić - Mitrović.

MAROKO: Munir - Dirar, Benatija, Sais (46. Da Kosta), Mendil - El Ahmadi (83. S. Amrabat), Busufa - N. Amrabat, Zijeh (90+1. El Kabi), Belanda - Butaib (74. Buhaduz).

Sudija: Marko Gvida (Italija).

Izvor: MONDO/M. Milojević

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Još četiri minuta nadoknade do kraja.

- Poslednja izmena u našem timu. Umesto Adema Ljajića, od 83. minuta igraće Aleksandar Prijović.

- Ivan Obradović je ušao u 78. minutu umesto kapitena Aleksandra Kolarova, koji je traku predao Branislavu Ivanoviću.

- Lepo se Aleksandar Mitrović izborio za poziciju da šutira u 77. minutu, ali je čuvar uspeo da ga blokira i skrene loptu malo pored gola.

- Dobra akcija naših igrača konačno, ali je Kostić šutirao pravo u dobro postavljenog Munira. Još oko 15 minuta do kraja.

- Dobar šut glavom Marka Grujića u 74. minutu posle kornera, ali neprecizan.

- Branislav Ivanović umesto Nikole Maksimovića od 73. minuta.

- Dve dobre prilike za Maroko u 70. i 71. minutu, srećom po naš tim, bez realizacije. Prvo je Maksimović stigao da interveniše, a zatim je i Dmitrović bio dobar.

- Još 20 minuta plus nadoknada do kraja. Ne deluje kao da će naši fudbaleri uspeti da dođu do preokreta. Mnogo toga moralo bi da se promeni u igri "orlova" za tako nešto.

- Umesto Dušana Tadića, od 70. minuta igraće Mijat Gaćinović.

- Od 67. minuta umesto neprimetnog Nemanje Matića igraće mladi Marko Grujić.

- Kostić je šutirao glavom u 59. minutu posle centaršuta iz faula poput skraćenog kornera, ali nije bio precizan. Malo se poboljšala igra našeg tima, koji je uspeo da prebaci težište na polovinu rivala.

- Malo je nedostajalo da Mitrović donese još jedno izjednačenje posle oštrog centaršuta Kolarova u peterac, ali je golman Munir bio uspešniji. Bilo je to u 57. minutu.

- Sakrili su loptu Marokanci našim fudbalerima u nešto više od pet minuta igre drugog poluvremena...

- Dobar prodor Baste u prvom napadu po povratku sa odmora, ali i sigurna intervencija odbrane Maroka.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u našem timu. Umesto Andrije Živkovića igraće Luka Milivojević.

Poluvreme. Moraće naši igrači mnogo bolje po povratku sa odmora. Posebno Nikola Maksimović, ako ga Krstajić i zadrži u postavi, kao i vezisti koji su prilično sputani u nameri da preuzmu loptu od defanzivaca i organizuju napad.

- GOOOL! Maroko ponovo vodi od 40. minuta. Kalid Butaib je glavom zatresao mrežu posle centaršuta Zijeha, pošto se prikrao iza leđa Nemanji Maksimoviću.

- Umalo da "orlovi" povedu nepun minut posle izjednačenja, ali je šut Mitrovića glavom bio zamalo neprecizan.

- GOOOL! Srbija stiže do izjednačenje u 37. minutu golom Dušana Tadića posle sjajnog proigravanja Adema Ljajića kroz sredinu odbrane Maroka. Bio je Tadić na ivici ofsajda, ali je uspešno izbegao zamku i rutinski šutirao pored Munira.

- Nervoza u odbrani Maroka u 31. minutu, međutim, nisu to iskoristili Kostić i Mitrović koji su bili najbliži lopti...

- GOOOL! Maroko vodi 1:0 od 28. minuta, golom iz penala. Maksimović je bio sporiji od Amrabata, potom ga i oborio, a Marko Gvida na asistenciju pomoćnika pokazao na belu tačku, sa koje je precizan bio Hakim Zijeh.

- Pokušao je Kolarov u 23. minutu iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti. Išla je "žabica" ka golu Maroka, ali je Munir intervenisao bez većih problema.

- Prvi šut i "orlova". U 19. minutu je pokušao Duško Tošić glavom posle centaršuta Ljajića iz kornera, ali je lopta otišla visoko preko gola.

- Trude se naši fudbaleri da vrše pritisak na rivala, ali i dalje su bez gol-šanse. Zapravo, prvi udarac ka golu uputili su Marokanci. U 17. minutu je Butaib šutirao sa ivice kaznenog, ali veoma neprecizno.

- Greška Nikole Maksimovića u 8. minutu, kada je želeo sam sebi da podigne loptu na glavu i vrati je do golmana Dmitrovića. Umalo da to iskoristi protivnički igrač, srećom, Duško Tošić je dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

- "Orlovi" su bolje otvorili utakmicu. Dva puta u prva dva minuta naši reprezentativci zapretili su golu rivala, ali nedovoljno opasno...

- Selektori Krstajić i Renar dogovorili su se da bude po šest izmena.

- Solidno popunjene tribine stadiona u Torinu, s tim da Marokanci imaju mnogo veću podršku.

Narednu proveru u sklopu priprema za Mundijal, naši fudbaleri imaće u utorak u Londonu protiv Nigerije (20.00).

Na turniru u Rusiji, Srbija će se takmičiti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, dok će rivali Maroku biti Španija, Portugal i Iran.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC