• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija isključena, ostali igraju u Beogradu!

Autor mondo.rs

Srbija isključena sa turnira čiji je domaćin, ali će selekcije tzv. Kosova, Norveške i Slovačke igrati u Kovilovu.

 EHF: Srbija isključena, Kosovo, norveška i Slovačka igraju Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Juniorke Srbije i tzv. Kosova trebalo je danas u 16 časova da počnu utakmicu u okviru kvalifikacionog turnira za SP u Sportskom centru Kovilovo nadomak Beograda.  Ali, turnir je poslije intervencije ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije, Nebojše Stefanovića, otkazan. 

Nekoliko sati kasnije stigla je i vijest iz sjedišta Evropske rukometne federacije  da je Srbija "isključena" sa turnira, a da će preostale tri selekcije nastaviti takmičenje u Kovilovu.

"EHF je odlučio da se srpska reprezentacija isključi iz daljeg učešća na turniru. Na osnovu informacija dostupnih EHF-u, očekuje se da će se preostali mečeve između Norveške, Slovačke i Kosova igrati bez dodatnih zahtjeva. Raspored preostalih mečeva, bez učešća Srbije, ostaje nepromijenjen. EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i zvaničnicima iz Srpske rukometne federacije", piše između ostalog na sajtu EHF.

"Ne sa 'Kosovom', nećemo da se bijemo sa narodom!"

"Donio sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i tzv. Kosova otkaže", izjavio je Stefanović Tanjugu.

On je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavijestio premijerku i predsjednika.

U četvrtak uveče ispred Kovilova protestovala je grupa srpskih navijača, izražavajući nezadovolsjtvo što je uopšte zakazan meč sa selekcijom "Kosova". Kosovo je, inače, punopravni član Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukometni savez Srbije bio je na udaru zbog toga, a dodatno kada je saopšteno da se turnir seli iz Kragujevca u Kovilovo nadomak Beograda i da neće biti ni publike, ni medija. Čelnici Rukometnog saveza Srbije obrazložili su da je riječ o odluci Evropske rukometne federacije i da bi, da se srpski savez suprostavio na bilo koji način, mogao suočiti sa "drakonskom kaznom".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC