• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Nije bilo tako loše

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Kad zaključim, u sredini smo u prvom poluvremenu igrali jako dobro, s pas igrom na čemu ću insistirati. Sve u svemu, nije bilo tako loše, uvijek je dobro pobijediti", rekao selektor "zmajeva" nakon pobjede u Bugarskoj.

 Robert Prosinečki izjava Bugarska BiH 0:1 Nije bilo tako loše nije bilo loše Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Kratko smo zajedno, ali prvo poluvrijeme bilo je jako dobro. Dali smo im prilike iz naših par grešaka i oni su tako pravili neke šanse, ali jako sam zadovoljan prvim poluvremenom. Fali nam uigravanja i upoznavanja. No, dobro je pobijediti za samopouzdanje. Vjerujem da će tokom priprema i drugih utakmica biti još bolji nego danas", rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije večerašnje pobjede nad Bugarskom (1:0) u prijateljskoj utakmici igranoj u Razgradu.

Istakao je da su bh. reprezentativci "u jednom momentu greškama vraćali Bugare u igru".

"Griješili smo sa pasom, najjednostavnijim dodavanjem. Moramo poboljšati to da nam se u budućnosti ne bi dešavali veći problemi. Dakle, to nam fali, ali bilo je vremena gdje je ekipa dobro stajala i igrala... Opet ću ponoviti davali smo neke čiste lopte Bugarima i to ćemo poboljšati već protiv Senegala", kazao je Prosinečki.

Pohvalio je nekoliko igrača, pogotovo Kenana Kodru, strijelca pobjedonosnog gola.

"Kodro je igrao jako dobro, i prolazio, borio se, trčao. Duljević isto tako. Bešiću fali utakmica da odigra brže, ne bježi sa svoje pozicije, ponese ga igra malo... Memišević je prvi put igrao na boku. Uglavnom, dobili su šansu mnogi. Ima dosta posla i stvari za popraviti, ali i dobrih koje ćemo zadržati u igri", naglasio je Prosinečki, dodavši:

"Kad zaključim, u sredini smo u prvom poluvremenu igrali jako dobro, s pas igrom na čemu ću insistirati. Sve u svemu, nije bilo tako loše, uvijek je dobro pobijediti.”

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Meč je riješen u 20. minutu. Na asistenciju Seada Kolašnica poentirao je Kenan Kodro, između četvorice protivničkih igrača..

"Možemo biti sretni jer počeli smo novi ciklus s novim selektorom. Tu su i neki novi igrači. Prva pobjeda je vazda važna. Sretan sam zbog gola i, ništa, idemo dalje", rekao je Kodro.

Naglasio je i da mu odgovara i sistem i formacija koju je selektor Prosinečki večeras probao, ali i:

"Kada budem igrao, meni nije problem bilo koja pozicija. Ako treba i beka ću igrati. Daću sve od sebe da uvjerim trenera da mogu igrati na bilo kojoj poziciji, a, eto, danas je, hvala Bogu, bilo dobro."

Za četiri dana u francuskom Le Avru BiH će igrati test meč protiv Senegala, a Prosinečki je rekao da će u toj utakmici "neki drugi dobiti šansu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC