• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale o 41 poenu Amerikanca: Zato je košarka velika

Autor mondo.rs

Trener Bajerna kaže da je njegov tim uložio veliki trud u porazu od Darušafake i ističe spektakularan nastup Skotija Vilbekina kao nešto što čini ovaj sport sjajnim.

 Sale o 41 poenu Amerikanca: Zato je košarka velika Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Bajern se borio, vraćao u meč, ostajao u klinču, ali su Skoti Vilbenik i Darušafaka uvek nalaziili način da odbiju nalete ekipe Aleksandra Saše Đorđevića.

Nemački tim, za koji su igrali Stefan Jović i Vladimir Lučić, izgubio je u petak i u revanšu polufinala Evrokupa, a Darušafaka je zakazakala finalnu seriju protiv Lokomotive Kubanj Saše Obradovića.

Amerikanac Vilbekin bio je apsolutno prva zvezda utakmice i odigrao nastup za pamćenje. Postigao je čak deset trojki i 41 poenom praktično sam eliminisao Bavarce iz daljeg takmičenja.

Đorđević je posle utakmice govorio iskreno.

"Razočaran sam kako je ova serija prošla, naravno kao i svi, ali verujem da je ovo bila velika borba i prisustvovali smo neverovatnom individualnom šouu Vilbekina, koji je zaista pokazao neke sjajne stvari večeras", rekao je Đorđević posle meča.

Vilbekin je rođen 1993. godine u Floridi, gde je završio i istoimeni koledž pre nego što je 2014. započeo profi karijeru u Australiji. U Evropi je od 2015, kada je prešao u AEK, odakle je iste godine otišao u Darušafaku. Poseduje i pasoš Bosne i Hercegovine.

"Pokušali smo da promenimo mnogo igrača koji su ga čuvali, ali večeras se dogodilo nešto što prevazilazi taj trud. To vam pokazuje zašto su igrači najveće zvezde ovog sporta i zašto čine ovaj sport velikim i šta nas, trenerima, čini boljima", dodao je on.

Bajern se nekoliko puta "zakuvao" završnicu, Lučić je pogodio trojku u finišu, Jović je takođe pre toga poentirao, ali...

"Bio nam je potreban veliki šut, velika trojka da nas 'podigne', ali promašili smo nekoliko važnih pokušaja iz 'otvorenih' situacija u četvrtoj četvrtini. Utakmica je mogla da ode na bilo koju stranu, ali svaki put kad smo se primicali blizu i kada bismo ulazili snažno, oni su bili tu i odgovarali".

"Bez obzira na sve, naša odbrana bila je dobra po 20 ili 22 sekunde, a onda su Vilbekin i Ozmirak pogađali uz zvuk sirene i pogodili trojke koje su 'ubile' utakmicu", rekao je Đorđević, uz čestitke Darušafaki na prolazu.

Bajern se sada okreće domaćem prvenstvu, u kojem trenutno stoji odlično. Đorđevićev tim je prvoplasirani na tabeli, sa skorom od 23 pobede i samo jednim porazom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC