• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori BiH bez Evropskog prvenstva

Autor mondo.ba

Juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-19) poražena je od Austrije sa 3:0 (1:0) u drugom kolu elitnih kvalifikacija i ostala bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

  Poslije poraza od domaćina turnira u Grupi 7, selekcije Danske u Silkenborgu (3:2), izabranici Tonija Karačića poraženi su u subotu i od vršnjaka iz Austrije rezultatom 3:0 (1:0).

Tim Martina Šerba, koji je u prvom kolu izgubio od Turske (2:0), stigao je do vođstva nad "zmajićima" pogotkom defanzivca Liferinga Nikolasa Majstera u 28. minutu.

U nastavku meča Austrijanci su sredinom drugog dijela za dva minuta riješili pitanje pobjednika i zadržali šanse da mogu izboriti nastup na EP-u.

Najprije je igrač Frajburga Antoni Šmit u 67. minutu pogodio mrežu Adnana Kanurića, da bi dva minuta kasnije, tačku na ubjedljivu pobjedu stavio mladi vezista Hofenhajma Kristof Baumgartner na asistenciju Šmita.

Posljednji meč do kraj turnira, "zmajići" će za tri dana odigrati protiv Turske.

Bosna i Hercegovina: Adnan Kanurić, Jusuf Gazibegović, Jasmin Čeliković, Amir Velić, Edis Smajić (71. Luka Knežević), Anel Šabanadžović, Benjamin Hadžić, Stefan Kovač, Halid Šabanović, Amar Ćatić (81. Ševkija Resić), Imad Rondić (58. Nedim Hadžić). Selektor: Toni Karačić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC