• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li karatisti sa Kosova nastupiti u Srbiji?

Autor mondo.rs

Od 9. do 13. maja u Novom Sadu održava se Evropsko prvenstvo za karatiste, na kojem je moguće da se pojave i predstavnici tzv. Kosova.

 Karate Evropsko prvenstvo Srbija hoće li nastupiti Kosovo Izvor: MN Press/Ilustracija
Izvor: MN Press/Ilustracija

Tek što je država Srbija rešila problem oko ženskog juniorskog kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u rukometu, na kome je zabranjen nastup zbog planiranog učešća tzv. Kosova, u maju se susreće sa novim jer se očekuje dolazak kosovskih karatista na Evropsko prvenstvo u Novom Sadu.

Pošto je kosovski savez primljen u Svetsku karate federacije pre godinu i po dana, takmičari iz nepriznate države imaju mogućnost da se takmiče u Srbiji pod njihovim obeležjima.

Organizator je dužan da istakne zastavu svih zemalja učesnika, pa verovatno i tzv. Kosova koje je za najboljeg sportistu u prošloj godini izabralo upravo karatistu Herolinda Niševcija, petoplasiranog na prošlom Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Predsednik Karate saveza Srbije, Slavoljub Piper, bio je iznenađen na poziv i pitanje Tanjuga da prokomentariše takvu situaciju.

"Nisam upoznat da li kosovski karatisti dolaze u Novi Sad. Danima sam u inostranstvu i kada se vratim znaću više o toj temi. Tada možemo da razgovaramo", rekao je Piper Tanjugu.

Jasno je da će se i oko ovog problema doneti odluka na višem nivou - najvišem mogućem u zemlji, s tim da je za razliku od rukometnog ženskog kvalifikacionog turnira za juniorke, sada u pitanju mnogo značajnije takmičenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku da se zabrani duel mladih rukometašica Srbije i tzv. Kosova u Kovilovu jer, kako je naglasio, srpskom narodu ne može da se objasni drugačiji epilog na teritoriji Srbije.

Evropsko karate prvenstvo za seniore održaće se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC