• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA "razbija" kasu: Učesniku LŠ 15 miliona evra!

Autor mondo.rs

I to nije sve... Uvodi se "istorijski renking" na osnovu kog će učesnici grupne faze Lige šampiona podeliti dodatnih 528 miliona evra.

UEFA i ECA (Evopska klupska asocijacija) postigli su dogovor o uvećanju nagradnog fonda Lige šampiona u naredne tri sezone, pošto je takmičenje prethodno promenilo format.

Ubuduće ćemo u grupnoj fazi gledati po najmanje četiri učesnika iz četiri najbolje lige Evrope (u ovom trenutku: Engleska, Španija, Italija i Nemačka), a "manji klubovi" iz siromašnijih zemalja teže će dolaziti do ovog takmičenja pošto kroz kvalifikacije prolazi tek šest timova.


Novo je i to da će mečevi biti u "dva talasa", tako da dobijamo termine 18.55 i 21.00, a to automatski znači i više novca...

Španski list "Mundo deportivo" ekskluzivno prenosi da se radi o velikom povećanju nagradnog fonda, pa će tako klubovi podeliti 3,4 milijarde evra umesto dosadašnjih 2,3 milijarde evra, što će opet najviše pogodovati bogatim klubovima.

Dobra vest i za naše klubove je da je povećan nagradni fond za ulazak u Ligu šampiona, pa će svaki učesnik dobiti 15.000.000 evra umesto dosadašnjih 12,7.

Uvećan je i fond za Ligu Evrope - klubovi će podeliti 500 miliona evra umesto dosadašnjih 400, ali za sada nije poznato na koji način.

Svaka pobeda u grupnoj fazi biće nagrađena sa dodatnih 2,7 miliona evra, remi sa 900.000 evra, dok će plasman u prvu nokaut rundu Lige šampiona doneti još 9,5 miliona evra. Četvrtfinale "vredi" 10,5 miliona evra, polufinale 12, finalista dobija 15 miliona evra i šampion 19.000.000.

Tu naravno nije uračunat i novac od TV prava koji će biti manja u odnosu na ranije (s 500 miliona evra deliće se 300), ali se uvodi novi pojam "istorijski renking".


O čemu se tačno radi?

Učesnici grupne faze Lige šampiona, njih 32, podeliće čak 528 miliona evra i - kao što ime govori - više će prihodovati oni koji su u svojoj istoriji ostvarivali rezultate i osvajali titule u ovom takmičenju.

Jedino ograničenje je da nijedan klub ne može da dobije više od 32 miliona evra.

Za sada nije poznat sistem kojim će biti utvrđeno koliko koji klub dobija na osnovu "istorijskog renkinga", ali da se naslutiti da će najbolje proći timovi koji su u ovom takmičenju dominanti - ponovo veliki klubovi poput Real Madrida, Barselone, Milana, Liverpula...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC