• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA2: Crnogorci bolji od Zrinjskog i Bosne

Autor mondo.ba

Predstavnici BiH poraženi u posljednjem, 22. kolu, Druge ABA lige...

Bosna je u "Skenderiji" poražena od Lovćena, 100:85 (27:26, 16:29, 21:24, 21:21), dok je Teodo u Tivtu bio bolji od Zrinjskog 84:72 (27:18, 14:22, 18:22, 25:11).

"Studenti" su na kraju prve četvrtine imali vođstvo, 27:26, ali u nastavku meča gosti iz Crne Gore su prebacili u brzinu više i na odmor otišli sa 12 poena prednosti. Lovćen je u nastavku održavao prednost i i na koncu slavio sa 15 poena razlike.

Goste je predvodio Draško Albijanić koji je postigao 31 poen (14/16 iz igre), dok je Miloš Laktović dodao 18. Najefikasniji u ekipi Bosne je bio Atif Durak sa 20 poena.

Prema najnovijoj odluci ABA lige učesnici Druge ABA lige određuju na osnovu rezultata u nacionalnim šampionatima, dok posljednjeplasirani tim gubi pravo učešća u Drugoj ABA ligi bez obzira na plasman u nacionalnom šampionatu.

Zrinjski je na kraju prve četvrtine imao zaostatak od devet poena, ali je drugi i treći kvartal riješio u svoju korist pa je u posljednji period ušao sa prednošću od dva poena, 61:59.

"Plemići" ipak nisu imali snage da u posljednjem kvartalu odgovore na furioznu igru domaćih koji su četvrtinu dobili sa 14 poena razlike za konačnih, 84:72.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe je bio Milovan Savić sa 23 postignuta poena, dok je na drugoj strani istakao Luka Igrutinović sa 18 poena.

Bosna takmičenje u ABA ligi završava na pretposljednjem 11. mjestu sa omjerom od šest pobjeda i 14 poraza, dok se Zrinjski sa skorom od 12 pobjeda i deset poraza nalazi na šestoj poziciji pa su obje ekipe time stekle pravo da se i sljedeće sezone, ukoliko se kvalifikuju, takmiče u Drugoj ABA ligi.

.

Šta "zaključavanje" ABA lige znači bh. klubovima?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC