• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Baš me briga da li je neko Srbin ili Hrvat

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na klupi "zmajeva" zabilježio je učinak od jedne pobjede, dva remija i jednog poraza.

"Veliki Žuti" je na posljednjem okupljanju selekcije BiH ostvario pobjedu nad Bugarskom u Razgradu (0:1) i remizirao u francuskom Avru protiv Senegala, koji je učesnik predstojećeg Mundijala u Rusiji.

"Imamo velike ambicije. Na turneji u januaru, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao računati na strance već samo na igrače iz domaće lige te na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi sam put imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u ekipi imaš (Miralema) Pjanića i (Edina) Džeku, znaš šta možeš napraviti. Naš cilj su kvalifikacije za sljedeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatrat ću ogromnim neuspjehom'', izjavio je Robi u intervjuu za zagrebački "Indeks".

Iako se petlja se u politiku, politika je sastavni dio svakodnevnice u zemlji, pa tako i u fudbalu.

"I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu igrati za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja moliti neću nikoga. Baš me briga je li neko Srbin ili Hrvat. Igraće mi samo oni koji žele igrati za BiH", dodao je Prosinečki.

Selektor"zmajeva" se osvrnuo i na reprezentaciju Hrvatske, rekavši da je "vatrenima" potrebna podrška javnosti ukoliko žele da ostvare neki zapažen rezultat u Rusiji, gdje će igrati protiv Argentine, Nigerije i Islanda.

"Ova reprezentacija može daleko samo uz pravu atmosferu i podršku, govorim to iz iskustva", rekao je Robi i između ostalog dodao da je svjestan da "mnogi u Hrvatskoj doživljavaju nacionalni tim kao selekciju Zdravka Mamića".

"Slažem se i jasno mi je da javnost na ovu reprezentaciju gleda kao na Zdravkovu reprezentaciju. Ako je stvarno tako, nemam ništa protiv da se kritički piše o stvarima koje nisu u redu, ali za sve treba imati mjeru i način. Dajmo ovim momcima barem malo pozitive. Svima to treba. Vjerujem da je svima lakše raditi posao ako je atmosfera pozitivna, lišena stresova i negative. Tako je i igračima. Ovo ne govorim samo kao bivši igrač i kao trener, već u prvom redu kao navijač i kao neko ko bi želio da Hrvatska napokon napravi vrhunski rezultat. Navijači sada trebaju stati uz Hrvatsku i podržati igrače".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bas nas briga

I nas takodje bas briga i za tebe i za informacije o reprezentaciji te nazovi drzave.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC