94 hiljade KM za trebinjski aerodrom

Autor:

U ovogodišnjem planu javnih nabavki preduzeća „Aerodromi RS“ navedena je izrada analize trebinjskog aerodroma koja će građane Srpske koštati oko 94.000 KM.

0
A- A A+
trebinje Foto: MONDO arhiva

  „Prema planu javnih nabavki za 2018. godinu za izradu analize razvoja aerodroma u Trebinju biće izdvojeno 80.000 KM. Uprava preduzeća još nije donijela odluku u kom periodu će biti raspisan tender za izradu ove analize“, naveli su u „Aerodromima“ u pisanom odgovoru za Capital, bez navođenja da će biti potrebno izdvojiti i dodatnih 13.600 KM poreza na dodatnu vrijednost.

Prema ranijim izjavama nadležnih, analiza bi trebalo da pokaže opravdanost cijele ideje aerodroma u Trebinju.

Kako piše Capital, ovo nije prvi put da se dokument izrađuje o trošku građana. Ranija studija razvoja fantomskog aerodroma, koju je radila jedna austrijska firma, ocijenjena je kao nepotpuna.

Javno preduzeće, koje je „rukovodilo“ nepostojećom pistom, tokom petogodišnjeg rada potrošilo je više od miliona KM iz budžeta, a Vlada RS u januaru 2014. godine konačno ga je ugasila u januaru 2014. godine.

Za tih pet godina rada „Aerodroma Trebinje“ urađeni su samo master plan i idejno rješenje. O izradi izvedbenog projekta nije bilo ni govora.

Ostale vijesti