• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaharova Zapadu: Niko nije odgovarao za 1999.

Autor mondo.rs

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova povodom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja SR Jugoslavije kaže da skoro 20 godina kasnije niko još nije odgovarao zbog "varvarskog" događaja.

 Zaharova Zapadu: Niko nije odgovarao za 1999. Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Ona je rekla da niko tim povodom nije zatražio oproštaj i podsetila da je kao povod za bombardovanje poslužio slučaj u Račku gde su Srbi navodno ubili albanske civile, iako je posle utvrđeno da je reč o albanskim borcima i teroristima koji su potom preobučeni u civilnu odeću.

"Niko zbog toga nije odgovarao i niko nije zatražio oproštaj. Izgleda da traženje oprosta nije jača strana NATO-a. Prošlo je skoro 20 godina, a metodika zapadnih kolega i dalje je ostala neizmenjena. Zato postavljam pitanje stručnjacima centra 'Karnegi' — zar je moguće da ste toliki idioti?", rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare, prenosi "Sputnjik".

Vučić: Srbija koju nisu ubili njihova je kletva!

Ona je dodala i da Zapad sve žrtve bombardovanja 1999. godine naziva kolateralnom štetom i ocenila da je tada ceo svet odlučio da igra tu "krvavu igru". 

"U pitanju je bila propagandna manipulacija SAD i njihovih evropskih saveznika, a takve pristupe možemo videti i danas, pogotovo u svetlu slučaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju", zaključila je Zaharova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE