• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajernov lekar o Pepu: Komanduje, a plaši se...

Autor mondo.rs

Nemački stručnjak ne krije šta misli o velikom treneru. "On živi u konstantnom strahu", otkriva, između ostalog.

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, budućeg šampiona Premijer lige, nadomak je uspeha koji je ostvario u oba prethodna kluba - osvajanja titule.

Kada sa "građanima" bude podigao pehar prvaka, Katalonac će uspeti što je tri puta uradio sa Barselonom u Španiji i isto toliko puta sa Bajernom u Nemačkoj...

... U Nemačkoj, gde nije ostavio dobar utisak na sve koji su radili sa njim. Na primer, na tadašnjeg klupskog lekara najvećeg tamošnjeg kluba.

Bajernov stručnjak Hans Viljhem Miler Volfart bio je član medicinskog tima Bavaraca od 1977. godine, ali je sa Gvardiolom sarađivao samo jednu sezonu. Pep ga je sklonio na stranu i smanjio mu uticaj, što je Volfarta navelo da se već 2015. povuče iz kluba.

U međuvremenu, Katalonac je otišao u Englesku, a Volfart se vratio u Bajern i ovog četvrtka u intervjuu za "ZDF" rekao šta misli o Gvardioli i principima njegovog rada, kojima se strogo protivio.

"U tom periodu akcenat nije bio na oporavku igrača, već samo na otklanjanju bola. Nije bio cilj da izlečimo povredu i to se potpuno kosilo sa mojom filozofijom", rekao je nemački lekar.

"Gvardiola me je potcenio i hteo je da mi bude komandant. On precenjuje sebe i misli da zna bolje od bilo koga. Ipak, bio sam preveliki za njega i imao sam sjajan status u klubu. Nije mogao da se nosi sa tim da sam bio na istom nivou kao on, zato sam morao da budem sklanjan i koristio je svaku priliku da me nasamari", izjavio je Volfart.

Nemac tu ne staje, već u opisu Gvardioline ličnosti dodaje i...

"Mislim da je Pep osoba sa slabim samopouzdanjem. On čini sve da to sakrije od drugih. Zato se čini da živi u stalnom strahu. Ne toliko u strahu od poraza, već u strahu od gubitka moći i autoriteta", dodao je Volfart. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC