• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Zna se ko će biti kandidat za predsjednika

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Dodik kaže da zna ko će biti kandidat ali da još nije vrijeme da to saopšti.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas, nakon potpisivanja sporazuma sa koalicionim partnerima DNS-om i SP-om o zajedničkom nastupu na izborima i postizbornoj koaliciji, da se zna ko će biti njihov zajednički kandidat za predsjednika RS. Međutim, podvukao je da će to objaviti drugom prilikom. Kao što je sam Dodik ranije najavio, on će biti kandidat ispred koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Sporazum nije opterećen tim stvarima. Ne tvrdim da se ne zna ko će biti kandidat za predsjednika RS, zna se, ali je naše da odredimo trenutak kada ćemo to saopštiti", kazao je Dodik.

Poručio je kako je ovo pobjednička koalicija, koja će prema trenutnim procjenama sa kojima raspolažu odnijeti između 65 i 70 odsto glasova na izborima u RS. 

"Odlučni smo da ostvarimo pobjede na svim nivoima, pojedinačnim kandidaturama, i formiramo vlade na svim nivoima", istakao jke Dodik.

Stranački partneri su se obavezali da SNSD daje kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS.

Dogovoreno je i da će nakon izbora, a ukoliko pobijede, Socijalisti učestvovati u procentu sa 10 odsto, a DNS sa 15 odsto, te da se ta bazična raspodjela ne može mijenjati uvođenjem eventualnih novih stranačkih partnera, samo nauštrb partije koja ga dovodi.

"Dogovorili smo se da za preostale funkcije, Narodnu skupštinu RS, Vijeće naroda RS, Vladu RS, Predstavnički dom, Dom naroda i Savjet ministara BiH, kada dođe vrijeme, sljedeće partije (poslije SNSD opa.a), u skladu sa izbornim rezultatima, predlože kandidate za ove funkcije", istakao je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je istakao da je današnje potisivanje sporazuma logičan slijed.

"Očekujemo da ćemo sada na ovim izborima imati još veću podršku građana. Dosta ljudi razmišlja šta ko dobija od funkcija. Samo ako su sve funkcije dobro usklađene, onda se dobija rezultat", kazao je Pavić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je poručio da su ove stranke „okupljene oko ideje“, a ne oko funkcija.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE