• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita: Plan nije da stanemo u polufinalu

Autor mondo.rs

Zagrebački klub napominje da će u odlučujućem meču za plasman u finale ABA lige u Podgorici pokušati da iskoristi ono što nije u prvom duelu, kada su bili na korak od trijumfa

 Cedevita: Plan nije da stanemo u polufinalu Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

U nedelju u "Morači" Budućnost i Cedevita igraće najvažniji meč sezone.

Hrvatski i crnogorski klub odlučiće ko će igrati za titulu ABA lige ove sezone, u trećem meču polufinalne serije plej-ofa.

Zagrepčani će pokušati da ponove igru iz prvog meča na vrućem terenu, ali sa mnogo boljom završnicom.

"To je majstorica, treća utakmica u seriji i nemam neki poseban osećaj šta će biti. Mi smo imali svoju priliku u prvom meču da dobijemo u Podgorici, ali je nismo iskoristili, tako da će nekako na papiru ovo sada biti još teže", naglasio je trener Cedevite Jure Zdovc pred polazak u Crnu Goru.

"Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo ovog puta da odigramo mnogo čvršće, tako da mislim da će ta utakmica biti kompletno drugačija nego prva. Biće više nervoze, jer je odlučujuća. Igrači će dati maksimum i neće tu biti velikog taktiziranja. Igraćemo u teškoj atmosferi, jer Budućnost je ove sezone kod kuće izgubila samo dve utakmice, protiv Darušafake i Kubana, ali se nadam da ćemo odigrati najbolje što možemo", poručio je Zdovc.

On je dodao da ekipa ima za čime da žali, a da pred odlučujući duel ne treba da razmišlja o tome, već da ponovi najbolje iz drugog meča.

"Mislim da je normalno žaliti zbog propuštene prilike kao što je bila našau prvom meču, ali ni ne znaš kakva bi bila druga utakmica da smo dobili prvu. Ne bi bila ista. Nema tu pravila. Mi smo tu drugu utakmicu na momente igrali kako bih ja želeo i to treba još dodatno ponoviti.Bilo je i na tom meču dosta grešaka, nesporazuma, nekomunikacija u odbrani i spavanja. Tako da moramo o svemu da vodimo računa, jer će sve brojati, i penali...  Svaki napad i svaka odbrana biće jako bitni".

Trener Cedevite potom je napomenuo da svaki igrač mora da bude maksimalno koncentrisan.

"Moramo biti pametni. Imamo nekoliko igrača, među njima i Čeri, koji se moraju malo kontrolisati u tako vreloj atmosferi. On ponekad malo iskoči i to će sigurno sudije odmah kazniti. Sad da pričam o nekim detaljima je bezveze. Ono što ja zameram svojoj ekipi je da mnogo puta ne odigraju do kraja i odustanu prelako. Kad naprave neku grešku u odbrani, povuku se. To smo ispravili malo u poslednjoj utakmici kod kuće. Ali greške su sastavni deo, ali treba ih smanjiti, ali i rotirati i pomagati se međusobno  da se brzo isprave ako se naprave", naveo je Zdovc i dodao da njegov tim u odličnoj atmosferi putuje na odlučujući meč.

“Igrači su koncentrirani, znaju gde idu, što je ulog, tako da tu nema dileme".

Vil Čeri poručio je da njegov tim nema u planu da u Podgorici završi sezonu.

"To je velika i važna utakmica, a u oba prethodna meča borba je bila žestoka. U Podgorici je vruća dvorana i navijači su ludi, ali mi moramo da odigramo kako nama odgovara i ne dozvolimo da publika utiče na nas. Mislim da obe ekipe osećaju pritisak, posebno mi. Ušli smo u ovu sezonu s velikim očekivanjima, a ta očekivanja nisu bila da stanemo u polufinalu. Pritisak je da uđemo u finale i moramo biti fokusirani i pokušati da dođemo do pobede".

On je rekao i da će u nedelju uraditi sve što ekipa bude tražila od njega kako bi Cedevita ušla u finale.

"Ja ću igrati svoju igru. U prvoj utakmici sam igrao kao MVP, ali smo je izgubili, u drugoj nisam igrao kao MVP, ali smo pobedili. Svaka je utakmica drugačija. Što god ekipa bude tražila od mene -  koševe, odbranu, skokove, pokušaću to da joj dam. Učiniću sve što treba za ulazak u finale", poručio je Čeri.

Treći, odlučujući meč polufinala između Budućnosti i Cedevite na programu je u nedelju u Podgorici od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC