Pravda za Davida: Knjiga žalosti na Trgu Krajine

Na Trgu Krajine nekoliko stotina Banjalučana poručilo da neće odustati od borbe za istinu o smrti Davida Dragičevića. Porodica angažovala pravni tim.

Pravda za Davida: Knjiga žalosti na Trgu Krajine Foto: MONDO/ Dragana Božić

Davidov otac poručio je da je angažovao pravni tim koji će raditi na slučaju smrti njegovog sina i da neće odustati dok se istina ne sazna.

„Još uvijek nismo dobili nijedan zvaničan dokument sa kojim bismo mogli krenuti u borbu. Žiro računi koje sam otvorio su dostupni na uvid svima i svi će znati gdje je potrošen i zadnji fening, iako taj novac još uvijek nije potreban“, rekao je Davor Dragičević istakavši kako još nisu dobili nalaz ni prve ni druge obdukcije.

„Kao prvo, tražim da se odredi datum i vrijeme smrti mog sina, a borba počinje od prve zvanične informacije. Nakon svega ovoga, Davidova majka, sestra i ja planiramo osnovati fond s njegovim imenom".

 Vrlo emotivan govor održala je i sestra pokojnog Davida, a okupljenima se obratila i žena čiji je sin ubijen u avgustu, a čije ubistvo i dalje nije riješeno. Veliki broj okupljenih upisao se u knjigu žalosti, te su i na taj način podržali Davidove roditelje u borbi za istinu.

Davidov poznanik pozvao je još jednom Banjalučane da dođu na Trg Krajine.

„Juče je to bio David, danas mogu biti ja, sutra to možeš biti ti!“, kratko je poručio.

Podsjećamo, David Dragičević nestao je 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.

Davidov otac kroz jecaj: Moj sin je ubijen!

Tagovi:

Ostale vijesti