• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost stigla gde nikad nije - u finale!

Autor mondo.rs

Ekipa Aleksandra Džikića pobedila u "majstorici" i obezbedila svoj debitantski nastup u seriji za titulu. Partija karijere Petra Popovića!

Budućnost je uspela!

"Morača" je bila krcata, a crnogorski šampion je prvi put ušao u finale ABA lige, u kojoj učestvuje od premijerne sezone, 2001/02!

Pobedom u "majstorici" protiv Cedevite, ekipa Aleksandra Džikića je savladala aktuelnog vicešampiona i prosto ga pregazila u poslednjoj četvrtini. Sada će mirna pratiti drugu polufinalnu majstoricu, Zvezda - Mornar, zakazanu za ponedeljak u 21 čas.

BUDUĆNOST - CEDEVITA 72:57 (11:17, 17:15, 17:14, 27:11)

Slavila je podgorička dvorana, klicala Aleksandru Džikiću ("Džile majstore"), setila se i Crvene zvezde i aplauzima ispratila svoje ljubimce u svlačionicu...

A, najviše aplauza među njima zaslužio je neverovatni Petar Popović, "iks faktor" crnogorskog tima koji je praktično ceo meč odigrao sa problemom sa faulovima! Cedevita je vodila praktično tri četvrtine (najviše 11 razlike), a Popović (14 poena) i Nikola Ivanović (13 p) održavali su Budućnost u igri i sprečavali Zagrepčane da se "odlepe".

A, onda je krajem treće deonice usledio žestok juriš, pred kojim se potpuno raspala igra ekipe Jure Zdovca.

Centar Cedevite Kris Džonson je zakucavanjem sezone postavio 40:46, a Ivanović je trojkom pokrenuo ofanzivu Budućnosti, koja je samlela Zagrepčane, uvedene u kontraritam odbranom domaćina i uzastopno lošim rešenjima svog plejmejkera, Vila Čerija.



Nemanja Gordić je pogodio uz zvuk sirene, Petar Popović je doneo Budućnosti "prelomnu" prednost (47:46), pa pogodio trojku o tablu, pa nedugo potom stavio tačku na utakmicu trojkom za 61:50! Uz to je i sa četiri lične greške igrao sjajno u odbrani i ulivao neverovatnu energiju na obe strane terena.

Zdovc je okupljao ekipu na tajm-autima, dozivao je i pokušao da je trgne, ali je već bilo prekasno. Nemanja Gordić je iznudio faul pri šutu za tri poena, a Popović je zadao poslednji, najbolniji udarac prvom definitivnom učesniku Evrokupa sledeće sezone, trojkom za maksimalnih 67:50.

Cela sezona oba tima svela se u jedan meč i on je bio zaista odličan, čvrst i iscrpljujući za obe ekipe. Budućnost sada ide na odmor i oporavak za početak finalne serije, koja će početi u ponedeljak, 9 aprila i igraće se na tri pobede, najkasnije do kraja te sedmice.

BUDUĆNOST: Ivanović 13 (3/6 za tri), Su. Šehović 6, Doelman 8 (1/5 za tri), Barović 2, Se. Šehović, Gordić 9 (1/6 za tri), Ilić, Nikolić 3, Gibson 6 (5 as), Popović 14, Lendri 11, Nikolić.

CEDEVITA: Ukić 12, Krušlin 8 (4 as), Perković, Džonson 4, Nikols 7, Slavica, Žganec, Musa 4, Čeri 7, Markota 4, Ramljak 2, Stipanović 9.

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA BUDUĆNOSTI 72:57 -

37' 67:50 Popović zadaje poslednje, najbolnije udarce pobeđenim gostima. Jure Zdovc okuplja potonulu ekipu na tajm-autu.

37' 64:50 Gordić iznuđuje faul za tri slobodna bacanja, treći put za svoj tim večeras. Najveća prednost Budućnosti uoči poslednja tri i po minuta.

36' 61:50 I opet - Petar Popović! Apsolutni "iks faktor" Džikićevog tima u "Morači".

36' 59:50 Lendri poentira posle trka kraj čeone linije za "plus 11", a Čeri odmah vraća na jednocifreni minus, košem uz faul. Igra Zagrepčana kroz celu deonicu svodi se na situacije "jedan na jedan".

35' 57:48 Petar Popović ne može da pogreši! Pogodio je trojku o tablu i nastavio svoju impresivnu partiju!

33' 54:46 Budućnost lomi goste! Lendri je pogodio iz još jednog napada, dok se igra Cedevite potpuno raspala.

31' 52:46 Serija grešaka Čerija i odlična rola Petra Popovića, koji vodi Budućnost u prvu prednost od početka utakmice (47:46). Lendri potom poentira iz zicera za "plus 3", a Gibson za "plus 6"! Tajm-aut Jure Zdovca.

30' 45:46 Spektakularan pogodak Gordića uz zvuk sirene, posle prodora. Budućnost je u velikom naletu pred početak poslednje četvrtine.

29' 43:46 Spektakularno zakucavanje Krisa Džonsona, kao čekićem, pa jako važna trojka Nikole Ivanovića, večeras najvažnijeg igrača Budućnosti!



27' 36:44 Posle nekoliko sušnih minuta, serija trojki. Lendri i Gordić ih pogađaju za domaće, a za goste Ukić i Krušlin. Problem za Budućnost je četvrta lična greška Popovića, koji je i sa tim problemom ukrao loptu i iznudio faul u napadu.

25' 30:38 Tvrd period utakmice. Budućnost je vezala sedam poseda bez pogotka, a i Cedevita je zastala u ofanzivama.

22' 30:36 Promašaji Gordića, Doelmana i Gibsona, uzastopni ofanzivni skokovi Suada Šehovića... Cedevita se odbranila, pa uzvratila polaganjem Čerija.

- poluvreme -

Strelci

BUDUĆNOST: Ivanović 5, Šehović 6, Doelman 8, Gordić 1, Nikolić 3, Gibson 3, Lendri 2.
CEDEVITA: Ukić 7, Krušlin 7, Džonson 2, Nikols 2, Musa 2, Čeri 3, Markota 4, Ramljak 2, Stipanović 5.

20' 28:32 Nikola Ivanović "izmišlja" poene na istecima napada, a Čeri promašuje šut pred pauzu. Uprkos tome, Zagrepčani odlaze na odmor sa prednošću.

17' 23:26 Čvrsta odbrana Cedevite u ovim trenucima. Budućnost je do sada izgubila osam lopti. Na isteku napada, Kajl Gibson postiže važnu trojku, da primakne domaćina na pet poena, a Kajl Lendri potom dovodi Podgoričane na "minus 3". Veoma fizička igra u oba reketa.

15' 17:24 Nikolić zakucava, a Ivanović pogađa trojku kojom podiže "Moraču". Ukić na drugoj strani smiruje ambijent, a sudije sada smiruju Šehovića i Nikolsa obostranom tehničkom greškom posle kratkog sukoba. Velika tenzija na terenu.

11' 11:22 Čeri postiže trojku o tablu, a Ramljak poentira posle kontre, za ekspresni tajm-aut Aleksandra Džikića na početku drugog kvartala. Prva dvocifrena prednost hrvatskog tima u Podgorici.

10' 11:17 Cedevita bolje završava prvu deonicu. Dobrom odbranom i boljim rešenjima u napadu (Krušlin, Džonson, Musa) Zagrepčani imaju prvu osetniju prednost pred pauzu.

8' Čvrsti dueli, pa umalo i fizički sukob Čerija i Popovića. Počelo je pod košem Budućnosti, a završeno je (za sada) pod obručima Budućnosti. Čitava hala navija dok sudije gledaju snimak i većaju odluku. Posle razgovora Beloševića i Boltauzera, dosuđena je obostrana tehnička. Plejmejkeru Budućnosti svirana je i nesportska, pa je za desetak sekundi na terenu već sakupio tri lične greške.

7' 11:11 Cedevita "pikenrol" igrom koristi situacije da lako poentira. Na drugoj strani, Zagrepčani su već dva puta faulirali domaće pri šutevima za tri poena. Andrija Stipanović sakupio je već pet skokova.

5' 6:5 Atraktivan početak, pa šuterski zastoj. Doelman i Krušlin su "cepali" mrežice na početku duela u krcatoj "Morači". Rasprodate su i ulaznice za stajanje, a navijači su smešteni i po stepenicama!

Startne petorke:

BUDUĆNOST: Gordić, Gibson, Šehović, Doelman, Nikolić
CEDEVITA: Ukić, Krušlin, Nikols, Markota, Stipanović

Sudije: Ilija Belošević (Srbija), Saša Pukl (Slovenija), Matej Boltauzer (Slovenija)

Budućnost - Cedevita, za finale ABA lige!

Šampioni Crne Gore i Hrvatske igraju za trijumf u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja i za plasman u seriju za titulu.

U prethodne dve utakmice, oba tima pobedila su kod kuće. Podgoričani su to uradili dramatično, pogocima Nemanje Gordića sa linije penala, a Zagrepčani su uzvratili u svom domu, pre svega serijom 22:0 u prvom delu utakmice.

Ove večeri saznaćemo konačan odgovor na pitanje - ko će biti prvi finalista ABA lige, nakon utakmice koju su takođe najavili navijači oba tima. "Varvari" su prošle noći budili košarkaše iz Zagreba oko četiri časa ujutro, a navijači Cedevite su im se revanširali skandiranjem "Ovo je Srbija" na ulicama Podgorice.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC