• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se prave čokoladna jaja

Autor mondo.rs

Nemojte kupovati čokoladna jaja, napravite ih sami.

POTREBNO:

- Podmazani kalupi za čokoladna jaja 

- 400 g kvalitetne crne čokolade

PRIPREMA:

Čokoladu izlomite i 2/3 otopite na pari. Sklonite je sa šporeta i ostavite da se prohladi, a potom dodajte preostalu čokoladu i sačekajte da se sve ohladi do 28 stepeni (za ovo vam treba kuhinjski toplomer).

Vratite svu čokoladu na paru i pustite da se ugreje do 32 stepena.

U čokoladu umačite četkicu i premažite kalupe za jaja - u tankom sloju i ravnomerno.

Kalupe potom ostavite u frižideru na pet minuta, a zatim dodajte nov sloj čokolade. Kada namažete obe polovine jaja, ostavite ih u frižideru sat vremena.

Zatim pažljivo odvojite čokoladu od kalupa, a jednu polovinu ćete spojiti s drugom tako što ćete ugrejati pleh i svako jaje prisloniti na vruć pleh, tako da se ivice balgo otope. Odmah "prilepite" polovine jaja, a dekorišite ih nakon dva, tri minuta.

Ako vam se čokolada tokom rada ohladi, rastopite je ponovo. U ova jaja možete da ubacite i neko iznenađenje za decu, a umesto crne čokolade možete da koristite i belu, savetuje Yumama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop