• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U maju rebalans budžeta, veći za 50 miliona KM

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se u maju ići sa rebalansom budžeta Republike Srpske, koji će biti pojačan sa 50 miliona KM prihoda, ostvarenih u prethodna dva do tri mjeseca.

 U maju rebalans budžeta, veći za 50 miliona KM Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk


"To govori o tome da se /ekonomska/ situacija razvija... Mi u Srpskoj živimo od svog rada. Srpska bilježi rast 3,2 odsto u prvim mjesecima, što je ozbiljan rast, imamo pokrivenost uvoza izvozom strujom, pojačava se industrijska proizvodnja", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao za RTS da je Republika Srpska jedina samoodrživa u BiH i da bi kada bi bila izdvojena i ostavljena da živi kao nezavisna država mogla da preživi, dok sve drugo ne može, ni Federacija BiH, niti BiH.

Kada je riječ o ruskim investicijama, Dodik je rekao da danas u Banjaluci boravi jedna delegacija i da se pokušava dogovoriti rekonstruisanje termoelektrana /dvije državne i jedna privatna/ da im se produži vijek i pojača proizvodnja, što će koštati nekoliko stotina miliona KM.

Dodik je rekao da treba sarađivati i sa Zapadom i da niko nije lud da bježi od toga, ali da Srpska neće diktate koji dolaze od njih. 

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

krajišnik

Odlicno povećajte plate!

Baš treba

@krajišnik Tako je Mile samo u investicije koje će koristiti svima. A ti ljudino iz javnog sektora, baš bi trebalo povećati plate džabalebarošima u javnom sektoru koji ionako ništa ne rade, imaju diplome magistara i doktora stečene za 2 mjeseca u privatnim ustanovama, kako bi što više izmuzli budžet i sve moguće veze imaju, svuda su im vrata za džabak otvorena. Ajmo im još povećati plate.

MONDO REPORTAŽE