U maju rebalans budžeta, veći za 50 miliona KM

Autor:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se u maju ići sa rebalansom budžeta Republike Srpske, koji će biti pojačan sa 50 miliona KM prihoda, ostvarenih u prethodna dva do tri mjeseca.

2
A- A A+
Donatorsko veče RK Borac m:tel 2018 Milorad Dodik Foto: MONDO/Vedran Ševčuk


"To govori o tome da se /ekonomska/ situacija razvija... Mi u Srpskoj živimo od svog rada. Srpska bilježi rast 3,2 odsto u prvim mjesecima, što je ozbiljan rast, imamo pokrivenost uvoza izvozom strujom, pojačava se industrijska proizvodnja", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je rekao za RTS da je Republika Srpska jedina samoodrživa u BiH i da bi kada bi bila izdvojena i ostavljena da živi kao nezavisna država mogla da preživi, dok sve drugo ne može, ni Federacija BiH, niti BiH.

Kada je riječ o ruskim investicijama, Dodik je rekao da danas u Banjaluci boravi jedna delegacija i da se pokušava dogovoriti rekonstruisanje termoelektrana /dvije državne i jedna privatna/ da im se produži vijek i pojača proizvodnja, što će koštati nekoliko stotina miliona KM.

Dodik je rekao da treba sarađivati i sa Zapadom i da niko nije lud da bježi od toga, ali da Srpska neće diktate koji dolaze od njih. 

Ostale vijesti