• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

0-100 za 2,5 sekundi? Normalno - kad se naviknete!

Autor mondo.rs

Razgovarali smo sa Milošem Pavlovićem koji vozi takmičarski "lamborgini hurakan GT3", ali je i fabrički vozač ovog čuvenog italijanskog proizvođača automobila

 0-100 za 2,5 sekundi? Normalno - kad se naviknete! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Najveća zvezda BG Car Show-a bio je "lamborgini hurakan GT3" Miloša Pavlovića. Naš čuveni vozač je i najzaslužniji što je ovaj model došao u Srbiju.

"Lamborgini ne predstavlja automobile u zemljama u kojima ih ne prodaje. Ipak, zahvaljujući mojoj davnašnjoj želji da predočim našim ljudima ono čime se bavim, ovaj automobil je stigao na sajam", rekao je Miloš Pavlović ekskluzivno za MONDO.

Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje "hurakana GT3" na sajmu:

Deo intervjua sa Milošem mogli ste da vidite i u našem sajamskom video specijalu, a sada vam prenosimo kompletan razgovor.

"'Hurakan GT3' je iskaz trkačkog automobila na svom najvišem nivou. U svetu GT-a to je auto koji u ovom trenutku pobeđuje sve", započeo je Pavlović opis svog "radnog mesta".

Kako izgleda biti u automobilu koji ima takvo ubrzanje?

"Kad se naviknete – to je normalno. Ali je 'hurakan GT3' stvarno brz."

Ovaj posebni model je napravljen na bazi običnog "hurakana", ima atmosferski motor od 5,2 litra koji razvija 620 konjskih snaga i od 0-100km/h ubrzava za 2,5 sekunde. Ima neverovatan odnos mase i snage – na dva kilograma ima jednu konjsku snagu (kao kad bi "VW polo" ima 550 konja).

"To je borbeni avion koji ide po zemlji. Ima aerodinamični efekat koji ga potiskuje ka zemlji, umesto da ga drži kao avion u vazduhu i to je ono što ga čini specijalnim i jedinstvenim. Svi automobili sa ovakvim aerodinamičnim efektom su nešto specijalno." – rekao je Pavlović.

Pored toga što se takmiči u "lamborgini hurakanu GT3", Pavlović je i fabrički vozač ovog čuvenog italijanskog proizvođača. Pitali smo ga koji mu je omiljeni model trenutno.

"Meni su oni svi omiljeni, ali ako bi trebalo jednog za izaberem, onda bi to bio "urus". Taj model je nešto neviđeno, nešto novo. Fascinatno kod ovog automobila jeste da kada ga voziš, prosto ne veruješ da jedno tako veliko čudo može tako dobro da ide. Pravo zadovoljstvo."

Miloš će i ove godine voziti širom sveta u prestižnom GT šampionatu.

"Boriš se protiv brendova kao što su Mercedes, Ferari, Jaguar, Bentli, Meklaren i drugi. Lepo je biti deo svega toga, a voziti za Lamborgini."

Kako izgleda voziti u takvoj konkurenciji?

"Ovo su najpoznatiji svetski brendovi. Moja želja je bila da vozim 'formulu 1', tako da je ipak, ovo za mene samo posao. Ali posao koji radim s velikom ljubavlju, jer volim ove automobile. Oni imaju dušu. Čast mi je biti deo tima Lamborgini jer pored toga što vozimo ove automobile, mi ih i razvijamo i pravimo od njih ono što oni danas jesu. Kako za trkačke staze, tako i za normalne puteve." – rekao je Pavlović, koji je jedan od šest vozača sa kojima Lamborgini radi. On konstantno provodi vreme na stazi i daje mišljenja na osnovu kojih se čuveni modeli konstanto unapređuju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC