• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako je "to to", Marjane dobro došao nazad!

Autor mondo.rs

Vest da je Đoković trenirao sa Vajdom, iako samo privremeno, naišla je na odobravanje kod velikog broja navijača srpkog asa. Malo ko pomislio je da je to novi loš potez nekadašnjeg "Broja 1", naprotiv. Utoliko - srećno!

"Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti", napisao je između ostalog Novak Đoković 5. maja prošle godine kada je svetskoj teniskoj javnosti saopštio da se, posle Borisa Bekera, rastaje i sa ostatkom stručnog štaba.

A, to je značilo: sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem, koji mu je i venčani kum.

Tačno 339 dana posle ove drastične promene, na koju se nekadašnji "Broj 1" svetskog tenisa nadovezao angažovanjem Andrea Agasija i Radeka Štepaneka za trenere, snimak na kom Đoković i Vajda treniraju zajedno brzo je obišao planetu i postao teniska vest dana - ne samo u Srbiji i Slovačkoj.

/SVI TRENERI NOVAKA ĐOKOVIĆA/



Iako su u startu napomenuli da njihov ponovni susret na terenima teniske akademije jednog od Novakovih savetnika, Pepea Imaza, ne znači i da će trajno obnoviti saradnju koja je trajala 11 godina, većina ljubitelja tenisa pozdravila je ovaj Đokovićev potez, ocenila ga kao rezonski i, pretpostavljamo, poželela da 53-godišnji Slovak ponovo preuzme brigu o karijeri jednog od najvećih tenisera svih vremena.

Za sada, između redova provučeno je da će Vajda biti uz Đokovića tokom predstojećeg Mastersa u Monte Karlu (15. - 22. april) koji tradicionalno otvara "sezonu šljake", a srpski as će u tom periodu sezone kao 13. teniser na ATP listi braniti 1.500 bodova i to sa svega šest odigranih mečeva u 2018. godini u kojima je zabeležio skor 3-3.



Bez prisustva dvojice tada aktuelnih trenera, Amerikanca Agasija i Čeha Štepaneka (svako je imao svoje privatne obaveze), Đoković je u martu eliminisan na startu oba američka Mastersa, Indijan Velsa i Majamija, posle čega je odlučio da sa suprugom Jelenom i dečicom Stefanom i Tarom otputuje na odmor u Dominikansku Republiku, a onda "zasuče rukave" i uz brata Marka, kao sparing partnera, ali i Vajdu - krene sa treninzima u Marbelji.

I da se na Vaskrs nije pojavio snimak tandema koji je od 2006. do 2017. zajedno osvojio 12 gren slem, 30 masters i 67 ATP titula, uz 223 nedelje provedene na čelu rang liste (uz brojne oborene i postavljene rekorde teniskog sporta), licitacija oko sastava budućeg Đokovićevog stručnog štaba trajala bi svakodnevno u narednom periodu.

/NAOŠTRI MAČ, DOVRŠI POSAO/



Utoliko, pojavljivanje Novaka sa Vajdom na terenu nije automatski "poništilo" i najavu Đokovićevih razgovora sa dvojicom velikih šampiona, Pitom Samprasom i Ivanom Lendlom, ali je jasno da 30-godišnji as neće igrati turnire, trenirati i putovati sam dok ne donese odluku o imenima koje će priključiti stručnom štabu.

"Marjan je došao da pomogne. U ovom trenutku ne postoji konkretan dogovor oko dalje saradnje, niti se razgovaralo o dužini trajanja njihovog zajedničkog rada. Ići će se korak po korak", rekao nam je sagovornik upućen u Đokovićeve planove.

"Vajdina uloga u ovom trenutku je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na šljaci".


Slovački mediji pisali su u maju 2017. da Vajdi nimalo nije prijao način na koji se Đoković rastao sa Amanovićem, Gričom i njim, međutim 11 meseci kasnije jedan video zapis doveo je do novih spekulacija - da je Vajda voljan da se vrati punoj saradnji sa Beograđaninom nakon što je uvideo da WTA karijera njegove 22-godišnje kćerke Natalije Vajdove neće imati željeni tok.

Kada je Novak uključivao Borisa Bekera u stručni štab, pred start sezone 2014, jedan od razloga za taj potez bila je i Vajdina odluka da određeni deo godine posveti radu sa kćerkom, tada još tinejdžerkom, koja kasnije nije uspela da napravi značajne rezultate ni na nižim nivoima takmičenja.

"Vajda se povukao iz tenisa pre godinu dana, kako bi proveo više vremena sa porodicom i ćerkama. Međutim, sada je uzbuđen što se ponovo našao na terenu. Uželeo se igre i ovog sporta, a jako mu je stalo da pomogne Novaku. Krenuli su da treniraju punom parom, i oseća se izuzetno pozitivna energija u timu", rekao nam je sagovornik.

/VIDEO: OPET ZAJEDNO/



Tokom kratke, problemima i povredama osujećene saradnje sa Štepanekom i Agasijem (čiji je zadatak bio da boravi sa Novakom samo tokom gren slem turnira, i kada mu se ukaže prilika u međuvremenu), Đoković je osvojio samo jedan ATP turnir i to iz Serije 250 (Istborn 2017).

Nole u pomenutom periodu nijednog trenutka nije "isekao" odnos sa "tenikim ocem", Vajdom, sa kojim je razgovarao u trenucima najvećih iskušenja i kriza kroz koje je prolazio.

"Đoković je takođe srećan što je Vajda uz njega, obojica vole kad su zajedno. Ipak je to tandem koji je godinama ostvarivao vrhunske rezultate, besprekorno funkcionišu na terenu, i odlično se slažu van terena", ispričao nam je dobro upućeni izvor blizak Đokovićevom kampu.

Moguće je da je posle 11 godina obilaženja planete istim rutama jednom od najuspešnijih tandema u istorji tenisa bilo potrebno malo "predaha", da se odmore jedan od drugoga, pa krenu zajedno tamo gde su stali. Ako je to zapravo slučaj, onda:

Bravo i srećno Novače, dobro došao nazad Marjane!

Anketa

Da li bi Đoković trebalo da nastavi dalje sa Vajdom?

  • Apsolutno, neka se što pre dogovore

    92.31% (24)

  • Ako bude rezultata na šljaci - da!

    3.85% (1)

  • Sumnjam, rastanak je pokazao da nešto ne valja

    3.84% (1)

  • Ovo je greška, Novaku su potrebni novi ljudi

    0% (0)

Da li bi Đoković trebalo da nastavi dalje sa Vajdom?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC