• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković u Sarajevu: Zvezda i Dinamo - sjajno!

Autor mondo.ba

Legendarni "Deki" Stanković je predvodio mladi tim Intera na turniru u Sarajevu.

 Stanković u Sarajevu: Zvezda i Dinamo - sjajno! Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Dejan Stanković je proteklog vikenda boravio u Sarajevu gdje je pratio Međunarodni turnir "Valter klup 2018."

Bivši igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera je na turniru predvodio mladu selekciju "Nerazura", ali sve je posmatrao i kao član UEFA, gdje je savjetnik predsjednika Aleksandra Čeferina za omladinski fudbal.

"Igrao sam fudbal 20 godina i sada je vijeme za novo poglavlje, da nešto vratim 'igri' u mlađim uzrastima", istakao je na početku razgovora za "Dnevni Avaz" Dejan Stanković, bivši kapiten reprezentacije Srbije i rekorder po broju nastupa u dresu "Orlova" (103).

Popularni "Deki" je istakao da je turnir organizovan na visokom nivou, ali i da se u Sarajevu osjećao fenomenalno i radosno zbog visokog kvaliteta i talenta koji su pokazali mladi fudbaleri.

"Nismo imali neki pritisak rezultata, ali mogu reći da neki klubovi imaju odličan mladi tim, kao Crvena zvezda, koja nas je pobijedila u meču za treće mjesto, a takođe i Dinamo koji je osvojio turnir".

U ekipi Intera je bio i njegov najmlađi sin, Aleksandar.

"Odigrao je dobro i njemu je poraz pao teže nego meni. Igrači su malo više razočarani od mene, znaju da su mogli i bolje. Ipak, nama je najvažnije da se djeca druže i da se zabave. Naši klinci su došli pomalo umorni što se možda odrazilo na njihove nastupe".

Legendarni veznjak prati igre Edina Džeke i Miralema Pjanića u Italiji, a dao je i svoje mišljenje o ostanku kapitena reprezntacije BiH u Romi.

"Mislim da je napravio dobar potez. I ja sam bio u sličnoj situaciji dok sam igrao u Interu, imao sam brojne ponude, ali sam odlučio da ostanem i vjerujem da nisam pogriješio".

Stanković se osvrnuo i na šanse Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Srbija može mnogo, ali moraće im se poklopiti neke stvari. Najbitnija je utakmica protiv Kostarike, od nje sve zavisi".

Za kraj, Inter iz 2008. godine...

"Ta generacija je bila najbolja, Adriano, Havijer Zaneti, Luis Figo, Valter Samuel..da ne nabrajam dalje i, naravno, Zlatan Ibrahimović. Čovjek je fenomen", zaključio je Dejan Stanković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC