• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako neko zna da primi tri gola, to je Liverpul...

Autor mondo.rs

Budimo realni, eliminacija Barselone u Rimu bila bi možda i najveća senzacija u četvrtfinalima Lige šampiona. Međutim, kad je Liverpul u pitanju...

Fudbalerima Rome i Mančester sitija potrebne su pobede od tri do četiri gola razlike u utorak uveče kako bi, pod uslovom da sačuvaju svoje mreže, nadoknadili štetu načinjenu prošle srede na "Kamp nou" (4:1) i "Enfildu" (3:0).

Bez obzira na to što, ovako napisano, sve deluje kao utopija za Euzebija Di Frančeska i Pepa Gvardiolu, bilo bi neoprezno reći da je Liverpul završio posao i pre izlaska na "Etihad".

Za Barselonu, već, i ne bi bilo u toj meri - mada je ovaj tim predvođen Luisom Enrikeom izgubio rezultatom 4:0 prošle sezone u Parizu i kasnije ispisao istoriju u revanšu pobedom od 6:1.

Međutim, nije čak ni pomalo istrošena moć ekipe Mančester sitija razlog zbog kog ne bi trebalo otpisivati ih, koliko Liverpulova dobro poznata "sposobnost" da primi tri gola i u mečevima sa rivalima znatno slabijeg kvaliteta.



Gvardiola je svesno odmarao najvažnije igrače u "Derbiju Mančestera", mada je sastav Sitija za revanš u utorak teže pretpostaviti nego onaj Liverpulov. U odnosu na debakl na "Enfildu" mogle bi da se očekuju dve izmene, Rahim Sterling umesto Ilkaja Gundogana i Serhio Aguero umesto Gabrijela Žezusa, ali nas je Gvardiolina karijera naučila da bi on u gotovo bezizlaznim situacijama mogao da posegne za neočekivanim rešenjem kakvo bi bilo, recimo, "tumbanje" ekipe u formaciju 3-6-1 ili 3-5-2. S druge strane, Klop nema mnogo opcija, tim pre što ima samo trojicu vezista na raspolaganju: Džejmsa Milnera, Đorđinija Vajnalduma i Aleksa Okslejda-Čemberlejna. Povređeni Mohamed Salah nije igrao za vikend u ružnom derbiju sa Evertonom završenom bez golova, a ako planira da čuva Egipćanina za finiš sezone onda bi Dominik Solanke mogao da se pridruži Maneu i Robertu Firminu u navali. Nemac teško da će poželeti da menja odbranu u odnosu na prvi meč.

Koliko impresivno izgledale predstave ekipe menadžera Jirgena Klopa na "Enfildu", gde je budući šampion Engleske primio sedam golova na dva gostovanja ove sezone (4:3, 3:0), toliko bi Nemca trebalo da brine i rezultat sa prethodnog meča na "Etihadu" iako mu je u velikoj meri doprinelo nezasluženo isključenje Sadija Manea u 37. minutu pri rezultatu 1:0.

Završeno je 5:0, tog 9. septembra prošle godine, pre i posle čega su "redsi" u još šest puta primili tri gola na jednom meču (u Sevilji čak za jedno poluvreme, posle vođstva 0:3).

I davljenik Vest Bromvič Albion uspeo je tri puta na jednoj utakmici da kazni povremeno poroznu Klopovu odbranu, ali treba reći i da je od dolaska Virdžila van Dajka iz Sautemptona u januaru kompletan sastav sa "Enfilda" zaigrao stabilnije, sigurnije i pametnije.

Ali...

Tu nije kraj Klopovih problema pred novi duel sa Gvardiolom, protiv kog ima pozitivan skor (7-1-5). Iako se prethodnih dana najviše govorilo o povredi Mohameda Salaha, koji je držeći se za prepone napustio prvi meč sa Sitijem nakon gola i asistencije, teško je i setiti se svih prvotimaca Liverpula sa kojima menadžer neće moći da računa u utorak u 20.45.

Pored suspendovanog kapitena Džordana Hendersona, kao i rovitih Salaha i Endrjua Robertsona koji će možda nastupiti, povrede su iz stroja izbacile Emrea Džana, Adama Lalanu, Džoela Matipa, Alberta Morena, Bena Vudburna, Rajana Brustera i Džoa Gomeza.

Tačno je da većina ovih fudbalera ne bi bila u startnoj postavi i da Klop, poput Gvardiole, nema problema sa povredama, ali su svi nabrojani igrači dragoceni na treningu kada je potrebno simulirati pojedine situacije sa utakmice, odraditi dobru vežbu u igri na dva gola, itd.

Od kada se na golu "redsa" ustalio Loris Karijus, ispred kojeg su stajali uglavnom Van Dajk i Dejan Lovren, ekipa je zaigrala sigurnije i vezala 13 utakmica bez poraza uz ranije "nemoguć" podatak da Liverpul preko 360 minuta nije primio gol.

Šest su primili njihovi domaćini u prethodnih šest dana, tri na "Enfildu" i još tri za vikend na svom "Etihadu" gde su uspeli zakazanu proslavu šampionske titule pri vođstvu od 2:0 da pretvore u gorak poraz od grogiranog gradskog rivala, Mančester junajteda (2:3).

Uprkos svemu, mogli bismo da konstatujemo da je ovaj dvomeč rešen tek ukoliko bi se bar jedna lopta našla iza leđa Edersona jer bi onda "građani" morali da postignu – pet!

U drugom meču iste večeri, koji će takođe prenositi "Arena sport", Barselona se nalazi pred vratima 11. plasmana u polufinale elitnog takmičenja.



Koliko će Romi Aleksandra Kolarova, pored visokog rezultata koji juri, biti teško najbolje govori podatak da je Barselona samo tri puta ispala u evropskom dvomeču posle bilo kakve pobede na svom stadionu u prvoj utakmici.

Takvih situacija bilo je 41 u Barsinoj istoriji, s tim da sastav Ernestea Valverdea ovog puta nosi na "Olimpiko" tri pogotka prednosti iz utakmice u kojoj su Rimljani postigli - dva autogola.

Revanši četvrtfinala:

utorak

Roma - Barselona, prvi meč 1:4
Mančester siti - Liverpul, prvi meč 0:3

sreda

Real Madrid - Juventus, prvi meč 3:0
Bajern Minhen - Sevilja, prvi meč 2:1

Sve utakmice počinju u 20.45, prenosiće ih Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC