• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Italijanski posao" ide Manćiniju!

Autor mondo.ba

Čini se da je Italija dobila novog selektora.

Italijani su posljednju utakmicu sa "selektorom" na klupi odigrali u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

Nakon što su eliminisani, a Đampjero Ventura otpušten, posao je do pronalaska dugoročnog rješenja obavljao Luđi Di Bjađo.

Špekulacije oko toga ko će preuzeti užarenu, ali i dalje prestižnu klupu, traju od novembra prošle godine, a kao tri najozbiljnija kandidata iskristalisali su se Antonio Konte, Karlo Anćeloti i Roberto Manćini.

Konte je januaru na pitanje o povratku na klupu Italije rekao da "ima ugovor sa Čelsijem i da ga planira odraditi do kraja", Anćeloti je tada smatrao "da nije još vrijeme za njega", dok je Manćini u martu o klupi Italije govorio kao o "snu".

A danas se čini da je taj "san" danas ostvaren.

Naime, italijanski mediji izvještavaju da je Roberto Manćini danas stigao u Rim kako bi finalizovao dogovor i zvanično preuzeo poziciju selektora u maju ove godine.

Bivši trener Intera i Mančester sitija je u junu prošle godine potpisao ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga na tri godine. Rezultati su daleko od očekivanih pošto se nalaze na tek petom mjesto u ruskom prvenstvu, a u Ligi Evrope su eliminisani od Lajpciga u osmini finala što je dovelo do sastanka između igrača i navijača prije meča protiv Krasnodara, koji je Zenit izgubio (1:2), kako bi se kriza igre i rezultata riješila.

Manćini se na tom sastanku nije pojavio, nakon meča se zbog toga izvinjavao navijačima, ali i odgovorio na pitanje novinara da li će ostati u klubu i razviti igrače poput Sebastiana Druisija ili Emilijana Rigonija, ili će dobiti otkaz i sve plate do kraja ugovora.

"Prvo, ako pričamo o novcu, nisam zainteresovan za bilo kakvu isplatu. Ako odlučim da napustim Zenit, neću tražiti nikakav novac, jer me ne interesuje novac kluba. Što se tiče igrača, od njih pokušavam da napravim tim, a glavna stvar za mene je da me slušaju. Rezultati jesu razočaravajući, ali radimo ne tome", rekao je Manćini.

Ipak se čini da će Manćini na tome da "radi" do maja, a onda...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC