• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razlog zbog kog Vajda okleva, Fil Grič čeka poziv!

Autor mondo.rs

Postoje konkretni razlozi zbog kojih se Đoković i Vajda neće odmah vezati ugovorom. Fil Grič poručio iz Austrije da bi razgovarao sa Đokovićem, ako bude potreban.

"Moguće je da hoće", odgovorio je sagovornik Monda na pitanje o tome da li će Novak Đoković i Marjan Vajda nastaviti saradnju prekinutu pre 11 meseci, a posle 11 uspešnih godina.

Naš izvor upućen u dešavanja u Novakovom kampu u Marbelji, gde je jutros stradao i jedan reket, tvrdi da je jedna od prepreka Vajdinom povratku na mesto Đokovićevog prvog trenera aktuelni sastav stručnog štaba u kom rade ljudi sa kojima se Slovak ne poznaje.

"U ovom trenutku ne mogu da se obavežu dugoročno, jer je Novak u međuvremenu okupio nov tim, nove su i okolnosti vezane za njegovu karijeru. Potrebno je prvo da i Novak i Marjan vide kako će sve funkcionisati, mislim da je dogovor da idu korak po korak", naveo je naš izvor i dodao:

"Ne bih govorio u procentima, ali verujem da svakako postoji mogućnost da sarađuju dugoročno", zaključio je.

U maju 2017, nakon što se na kraju prethodne sezone rastao sa Borisom Bekerom, Đoković je prekinuo saradnju (ali ne i prijateljstvo) sa Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Filom Gričom i fizioterapeutom Milanom Amanovićem, koji mu je u međuvremenu postao i venčani kum.

Bekera i Vajdu zamenili su Andre Agasi i Radek Štepanek, austrijskog stručnjaka Griča odmenio je italijanski trener Marko Paniki, a Amanovića nasledili Ulises Badio iz Argentine i Dejvid Daglou iz SAD.

I, dok je naš as okončao saradnju i sa Agasijem i sa Štepanekom, ostatak stručnog štaba ostao je uz njega i nalazi se u Marbelji u teniskom centru još jednog Đokovićevog bliskog saradnika, savetnika Pepea Imaza.

S obzirom na to da je tokom 11 godina rada sa Đokovićem za saradnike sve vreme imao Amanovića, a u poslednjih osam godina i Griča, za očekivati je da Vajda prvo sagleda situaciju i atmosferu u novom Novakovom štabu, a onda odluči o eventualnom povratku. Eventualnom, jer prema onome što smo mogli da saznamo do sada ni Đoković nije pred 53-godišnjeg Slovaka izneo konkretnu ponudu već ga samo pozvao kao prijatelja da mu pomogne u teškom periodu karijere.

Ako bi pozvao i Fila Griča, sudeći prema njegovom intervjuu za "Informer", opet bi dobio pozitivan odgovor!

"O tome bismo morali da sednemo i porazgovaramo, kao i njegov i moj tim ljudi. Kao što sam rekao, Novak mi je prijatelj, na moju pomoć može da računa, tako da bih razmislio o povratku u tim ukoliko bi me zvao", rekao je Austrijanac na pitanje o eventualnom povratku u Đokovićev štab.

I njegova reakcija pobija teorije prema kojoj se Novak sa najbližim saradnicima rastao u lošem maniru.

"Nismo se čuli ove godine, prošle smo često bili u kontaktu. Pričali smo o životnim stvarima. Pre svega smo prijatelji. Novak prvenstveno treba da odredi šta hoće i u kom pravcu će nastaviti karijeru. Mora da nađe svoj put. Pametan je i donosi dobre odluke. Da nije tako, ne bi postigao toliki uspeh", rekao je Grič, koji je od Novaka napravio "ultimativnog vojnika" i jednog najspremnijih, samim tim i najboljih, tenisera svih vremena.

"Ne znam šta je razlog, nisam upućen u to koliko je trenirao", rekao je Grič o trenutnoj fizičkoj (ne)spremi bivšeg pulena.

"Možda je samo bio umoran. Svaka osoba ima dobar i loš dan. Novak je disciplinovan i zna šta je potrebno da se vrati u formu", odbio je Grič da uđe u spekulacije oko stila života i načina rada svog, kako kaže, dobrog prijatelja.

Zato prijatelji i služe!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC