• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo u Rimu, ne i Mančesteru: KRAJ ZA BARSU I SITI

Autor mondo.rs

Pomračenje Katalonaca na Olimpiku. Sudija i Salah "oživeli" Liverpul na Etihadu.

Počelo je ranim golovima oba domaćina, ali samo jedan je uspeo da stigne do senzacionalnog plasmana u polufinale Lige šampiona.

Roma je na svom Olimpiku savladala Barselonu 3:0 i nadoknadila 1:4 iz prve utakmice, dok je Siti ponovo izgubio od Liverpula, iako je poveo već u 2. minutu. Posle 0:3 na Enfildu, "građani" su poraženi 1:2 na svom Etihadu.

Dakle, prvi polufinalisti Lige šampiona su Roma i Liverpul.

Barselona je ovog utorka na Olimpiku delovala neprepoznatljivo. Nisu gosti imali odgovor na konstantan pritisak rivala, ali čini se i da nisu imali volju. Probudili su se i napali kada je već bilo kasno, posle trećeg gola Rimljana, u 82. minutu

Za razliku od njih, kako je vreme odmicalo, igrači "vučice" su postajali sve samouvereniji.

Tome je značajno doprineo pogodak Edina Džeke već u 6. minutu, na prelepu asistenciju Danijelea De Rosija preko Barselonine odbrane.

Posle asistencije, kapiten Rome upisao je i pogodak, kada je realizovao penal u 58. minutu. Prethodno je Pike oborio Džeku.

Konačnih 3:0, vrednih plasmana u polufinale, usledili su posle centaršuta mladog Turčina Čengiza Undera iz kornera u 82. minutu i odličnog utrčavanja, te udarca glavom Kostasa Manolasa.

I pored tih golova, domaćin je imao još nekoliko odličnih prilika i apsolutno zasluženo ostvario plasman u polufinale.

Videćemo šta će se narednih dana dešavati u Barseloni, pre svega sa trenerom Ernestom Valverdeom, jer osvajanje Primere sigurno neće zalečiti rane posle ovako šokantne eliminacije iz Lige šampiona. Uoči utakmice na Olimpiku, Barselona je uz Real Madrid bila glavni favorit po kladionicama za osvajanje pehara...

SUDIJA I SALAH "OŽIVELI" LIVERPUL

Paralelno sa Rimom, napeto je bilo i u Mančesteru, međutim, ne do kraja utakmice.

Siti je poveo protiv Liverpula već u 2. minutu, kada je Van Dajk izgubio loptu, a Sterling spojio sa golom Gabrijela Žesusa. Činilo se u tom trenutku da će "građani" uspeti da nadoknade 0:3 sa Enfilda, jer je Gvardiola izveo izuzetno ofanzivnu postavu od prvog minuta.

Možda bi i bilo tako da španski sudija Antonio Mateu Lahoz i njegovi saradnici nisu napravili veliki previd u 43. minutu i poništili pogodak domaćeg tima. Dosuđen je ofsajd, iako je lopta posle nesigurne reakcije Karijusa pogodila Milnera, a ne nekoga od igrača Mančester sitija.

Samo par minuta pre toga, stativa je sačuvala gol gostiju posle odličnog šuta Bernarda Silve.

Odluka sudije toliko je bila razbesnela Pepa Gvardiolu, koji inače ima istoriju sa Lahozom još iz vremena kada je trenirao Barselonu, pa je zbog žustrog prigovora po završetku prvog dela utakmice, trener "građana" morao da se preseli na tribine.

Nervoza se izgleda prenela i na igrače njegovog tima, pošto su se defanzivci spetljali u 56. minutu, a to je kaznio fantastični Mohamed Salah.

Posle izjednačujućeg pogotka postalo je jasno da će Liverpul u polufinale. Tempo igre je opao, a da među četiri najbolja tima odu sa "duplom pobedom", pobrinuo se Roberto Firmino koji je u 77. minutu iskoristio grešku Otamendija i postavio konačnih 2:1 za goste.

Ko će se pridružiti Liverpulu i Romi saznaćemo u sredu posle duela Real Madrid - Juventus (3:0) i Bajern Minhen - Sevilja (2:1), a parovi polufinala biće izvučeni u petak.

TOK UTAKMICA:

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Otamendi, Laport - Fernandinjo - Bernardo Silva (74. Gundogan), De Brujne, David Silva (66. Aguero), Sterling, Sane - Žezus.

LIVERPUL: Karijus - Aleksandre-Arnold (81. Klajn), Lovren, Van Dajk, Robertson - Milner, Vajnaldum, Okslejd-Čemberlejn - Salah, Firmino (81. Klavan), Mane.

Sudi: Antonio Mateu Lahoz (Španija).

Kraj.

- Još jedan poništen gol Sitiju, ovaj put zbog navodnog ofsajda Gundogana.

- Biće da je sve rešeno u Mančesteru...

- GOOOL! Liverpul vodi 2:1 pogotkom Firmina u 77. minutu posle greške Otamendija.

- Laport je zapretio, ali je Lovren uspeo da blokira njegov šut i skrene loptu u korner.

- Lepo je Firmino primio loptu u 60. minutu pred golom "građana", ali je Ederson ovaj put uspešno intervenisao prilikom istrčavanja.

- GOOOL! Liverpul stiže do izjednačenja u 56. minutu posle majstorije Mohameda Salaha, koji je ostao potpuno smiren i lepo "bocnuo" loptu preko Otamendija. Ogromne zasluge za pogodak ima i Sadio Mane, koji je uspeo da prođe pored dvojice defanzivaca Sitija i natera Edersona da istrči...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima, ali ISKLJUČENJEM Pepa Gvardiole, koji je po završetku prvog dela žustro negodovao kod sudija...

Poluvreme. "Građani" su hrabro ušli u utakmicu i to im se isplatilo, ali su gosti posle rano primljenog gola, ipak, uspeli da neutrališu napade protivnika. Doduše, da arbitri nisu pogrešili, bilo bi 2:0...

- Odlično su kombinovali Salah i Okslejd-Čemberlejn u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je ovaj drugi šutirao preko gola...

-  Siti je OŠTEĆEN u 43. minutu posle greške Karijusa, koji je lopše boksovao loptu, a potom Sane pogodio mrežu. Arbitri su, ipak, signalizirali ofsajd (ili faul) iako je lopta posle intervencije golmana Liverpula pogodila Milnera, a ne nekoga od igrača domaćeg tima. I u slučaju da su pokazali faul, nisu bili u pravu...

- STATIVA je sačuvala gol Liverpula u 41. minutu posle fenomenalnog šuta Bernarda Silve sa ivice kaznenog.

- Još desetak minuta do odlaska na odmor, čini se da je Liverpul uspeo da dođe do daha i malo umiri napade domaćih.

- Dva puta je pokušao Bernardo Silva u 29. minutu, ali ga je oba puta blokirao Milner. Doduše, drugi put uz pomoć ruke, ali jasno je bilo da namera nije postojala.

- Sterling je bio u šansi u 19. minutu, ali je pogodio Gabrijela Žesusa koji nije stigao da se izmakne pred golom Liverpula, a potom je Karijus morao da se pomuči i posle centaršuta Sanea jer je lopta išla u okvir gola...

- Siti dominira utakmicom, gosti jedva da su uspeli da povežu nekoliko uspešnih dodavanja.

- GOOOL! Mančester siti vodi od 2. minut pogotkom Gabrijela Žesusa! Van Dajk je izgubio loptu na polovini terena, a onda je usledio munjevit napad domaćeg tima i asistencija Sterlinga za Žesusa...

- Pep Gvardiola je izveo veoma ofanzivnu postavu, što bi trebalo da donese otvorenu utakmicu od početka. Treba, ipak, imati u vidu da "građani" u prvoj utakmici nisu imali NIJEDAN šut u okvir Liverpulovog gola.

- Ovo je tek drugi duel Sitija i Liverpula u Evropi, posle nedavnog na Enfildu.

ROMA: Alison - Žesus, Facio, Manolas - Kolarov, Strotman, De Rosi, Naingolan (77. El Šaravi), Florenci - Šik (73. Under), Džeko.

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo (85. Dembele), Pike, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitić, Buskets, Inijesta (80. Gomes) - Mesi, Suarez.

Sudi: Klemen Turpin (Francuska).

Kraj.

- Alison je istrčao daleko od svog gola u drugom minutu nadoknade, stigao do lopte pre Pikea, ali je potom Dembele pokušao sa skoro polovine igrališta. Nije bio precizan...

- Od trećeg gola Rome, lopta je konstantno pred kaznenim prostorom domaćeg tima. Još četiri minuta nadoknade do kraja.

- Probudila se Barselona, ali da li će biti vremena da spreče ogromno iznenađenje? Još minut do nadoknade.

- Velika šansa za Mesija u 86. minutu, ali i veoma loša reakcija najboljeg igrača Barselone.

- GOOOL! Roma vodi 3:0 i ima rezultat koji joj donosi polufinale! Kostas Manolas je odlično reagovao glavom na centaršut Undera u 82. minutu!

- Malo je nedostajalo da El Šaravi postigne i treći gol samo par minuta po ulasku u igru, šutirao je iz teške pozicije, u padu, ali je Ter Štegen stigao da interveniše i sačuva svoj tim.

- Šut Mesija sa distance u 75. minutu, međutim, bez ikakvih problema za Alisona.

- Odličan volej Naingolana u 67. minutu, ali je Ter Štegen bio na visini zadatka.

- GOOOL! Roma vodi 2:0 od 58. minuta golom Danijelea De Rosija iz penala! Pike je oborio Džeka, a sudija Turpin posle konsultacije sa pomoćnikom pokazao na belu tačku.

- Roma i po povratku sa odmora vrši konstantan pritisak. Videćemo dokle će uspeti da izdrže gostujući igrači.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

- Poluvreme. Roma je mnogo opasnija, međutim, Barselona ima rezultat koji joj i te kako odgovara...

- Konačno je i Barselona zapretila u 41. minutu, ali je šut Mesija iz "slobodnjaka" završio preko gola.

- Još desetak minuta do odlaska na odmor, Barselona je u podređenom položaju, ali i dalje ima vrlo dobar rezultat.

- Umalo 2:0 za Romu u 29. minutu, ali je lopta posle šuta Šika prošla pored stative.

- Romini igrači uspeli su da drže goste na njihovoj polovini u prvih 20 minuta i, ono što im je najvažnije, potpuno neutralisali Mesija.

- Kolarov je stvorio dobru šansu Šiku u 13. minutu, ali je Čeh šutirao preko gola...

- Nervoza se uvukla u redove gostiju posle primljenog gola, što je dovelo do nekoliko grešaka igrača Barselone.

- GOOOL! Roma vodi 1:0 od 6. minuta pogotkom Edina Džeka na prelepu asistenciju De Rosija preko Barsine odbrane.

- Dve dobre prilike za Barselonu u 4. minutu, ali je Serhi Roberto šutirao pravo u Alisona, a potom Mesi preko gola.

- Roma je do sada dva puta igrala protiv Barselone na svom stadionu. Februara 2002. je pobedila 3:0, dok je septembra 2015. bilo 1:1.

LIGA ŠAMPIONA, četvrtfinale:

utorak

Mančester siti - Liverpul 1:2, prva utakmica 0:3
Roma - Barselona 3:0, 1:4

sreda

Bajern Minhen - Sevilja, prva utakmica 2:1
Real Madrid - Juventus, 3:0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC